Ingyenes filmzenei koncert Zalaegerszegen

2022. 06 16. 08:30

Ezúttal a Dísz-téren július 3-án

A sajtótájékoztató résztvevői.

A tavalyi filmzenei koncert nagy sikerére tekintettel idén is megrendezi a show-elemekkel tűzdelt nagyszabású produkciót a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar, hangzott el a városházán tartott sajtótájékoztatón.

A zenekar tavaly először adott szabadtéri filmzenekoncertet a kertvárosi kertmoziban. Hatalmas érdeklődés, remek hangulat, professzionális szervezés a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ, valamint a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem részéről, és életre szóló élmény a közönségnek, amit érdemes megismételni – így jellemezte a zenekar tavalyi fellépését a sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester. Elmondta, hogy idén is lesz filmzenekoncert, azonban, hogy még többen részesei lehessenek az élménynek, ezúttal a Dísz téren tartják meg július 3-án, vasárnap este.

A közönség számára ingyenes, a minisztérium által támogatott koncertről Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő, a tavalyi előadás ötletgazdája elmondta, hogy már 2015-ben felvetődött a megrendezés lehetősége, de hosszú előkészületek után tavaly sikerült valóra váltani az elképzelést. Az idei koncert július 3-án, vasárnap 20.30 órakor kezdődik, előtte, 20 órakor tehetséges fiatalok lépnek fel, emelte ki Galbavy Zoltán.

Tóth László zongoraművész, a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: nagyszabású produkcióra készülnek, a szokásosnál nagyobb zenekarral (60-70 zenész lesz a színpadon), professzionális fény- és hangtechnikával, óriási LED-falra vetített filmrészletekkel. Játszanak majd a tavalyi műsorból is, de a koncert mintegy fele új műsorszámokból áll majd. Pejtsik Péter zeneszerző, hangszerelő, énekes vezényel, akárcsak tavaly, aki filmtörténeti érdekességekkel is szolgál. Szólót Mihály Luca énekel majd.

A közönség idén is hallhat kísérőzenéket egyebek mellett a Forrest Gump-ból, a Keresztapából, az Indiana Jones-sorozatból, valamint a Star Wars-ból, és meglepetéssel is készülnek a szervezők.

Esőnap nem lesz, ugyanakkor nagyon rossz idő esetén az Art Mozi nagytermében tartják meg a koncertet. Éppen ezért Tóth László azt kérte, hogy akik mindenképpen részt szeretnének venni az eseményen, kérjenek ingyenes regisztrációs jegyet a moziban, amelynek a befogadóképessége korlátozott, 580-an férnek el. Egy személy maximum öt regisztrációs jegyet igényelhet, a jegyek június 3-tól állnak rendelkezésre.

Ha az eredeti terveknek megfelelően a Dísz téren tartják meg a koncertet, regisztráció természetesen nem szükséges, várnak mindenkit.