Kétszer térdelt le előttünk Anglia

2022. 06 15. 10:06

„Most kell szerénynek lenni!”

Felejthetetlen este, felejthetetlen pillanat.

A jelzők elfogytak. A magyar labdarúgó-válogatott kedd esti győzelme a „farkasok” otthonában felülmúlt minden várakozást. Mint ahogy a Nemzetek Ligájában nyújtott eddigi teljesítménye is. Négy forduló után első helyen áll a sorozat legerősebb csoportjában, noha a sorsolás után az volt a legtöbbek által megfogalmazott kérdés, hogy sikerül-e pontot szerezni a hat mérkőzésen.

S most, a csoportkör kétharmada (kedvenc szám) után élen áll Marco Rossi szövetségi kapitány csapata, s nagyon jó esélye van arra, hogy az elit osztályban maradjon.

Találó Orbán Viktor miniszterelnök véleménye: most kell szerénynek lenni!

Sallai Roland kétszer is betalált.

A magyar Himnuszt az angol közönség füttyel, sértő, gyalázkodó rigmusokkal kísérte. Nemzeti csapatunk nemes bosszút állt. Nem kellett nekünk egy beteg mozgalomnak az idióta koreográfiája, 11 napon belül a sport eszközeivel térdepeltettük le az angol játékosokat.

Kíváncsiak vagyunk, hogy mit lép az UEFA az angol közönség sportszerűtlen viselkedése miatt. Mert – jegyezte meg szellemesen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – az angolok nyilván feljelentik magukat az Európai Labdarúgó Szövetségnél.

Ekler Elemér

A magyar szurkolótábor most is csodálatos volt.

Szalai Ádámnak nem volt könnyű dolga.
Fortók: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor és Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a nézőtéren.
Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly