A romantikus foci és az eredmények

2022. 06 15. 09:33

Szezonnyitó sajtótájékoztató a ZTE FC-nél

Dragóner Attila és Ricardo Moniz a sajtótájékoztatón.

Június 15-én a ZTE FC megkezdte a felkészülést a 2022/23-as bajnoki évadra. Ennek apropóján a klub sajtótájékoztatót tartott az újdonsült sportigazgatóval és vezetőedzővel.

Dragóner Attila sportigazgató elsősorban az elvégzett munkában hisz:

– Azon dolgozunk, hogy azt a stratégiát, amit elkezdett a klub, azt a jövőben is folytassuk. Szeretnénk továbbra is a jövő klubja lenni, ami azt jelenti, hogy rengeteg fiatallal kívánunk dolgozni, akik éhesek a sikerre és szenvedélyesen akarnak minél többet kihozni a pályafutásukból. Ha már említettem a szenvedélyt, a mindenáron való győzni akarást és az elvégzett munkában való hitet, akkor el kell mondanom, hogy pont ezek miatt esett a választásunk Ricardo Monizra, hiszen éppen ilyen embert kerestünk.

Természetesen megvannak azok a konkrét labdarúgók, akiket keresünk, legyenek akár fiatal magyar játékosok, vagy akár külföldiek. A légiósok tekintetében minőséget keresünk, akik beleférnek a büdzsébe és nagyban hozzásegítenek minket a jó eredményhez. 1-2 játékoshoz már tényleg közel vagyunk. Ez egy intenzív időszak, szeretnénk minél gyorsabban dönteni, de lehet, hogy van, amikor türelemre van szükség, hogy megtaláljuk azokat a játékosokat, akik számunkra fontosak és az adott pozícióban segítséget tudnak nyújtani. Elsősorban nem kölcsönjátékosokban gondolkodunk, olyanokat szeretnénk, akik magukénak tudják a klub jövőjét.

Helyezésbeli konkrét célokat azután tudunk megfogalmazni, amikor már látjuk, hogy milyen kerettel vágunk neki a szezonnak. Utána a minimális célokat és vágyainkat is meg fogjuk fogalmazni. A játékosok mellett nagy szükségünk lesz a zalaegerszegi szurkolókra is, hisz ők azok, akiért szeretnénk egy szenvedélyes futball játszani. Számítunk rájuk az első perctől kezdve egészen a szezon végéig.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek Zalaegerszegen, mindent megteszek, hogy sikeres legyen a klub, ahogy pályafutásom során is tettem. A mi munkánk nem napi nyolc órából áll és azt gondolom, hogy ezt a játékosok is át fogják érezni.

A ZTE FC új vezetőedzője örül annak, hogy visszatért Magyarországra.
Fotók: ztefc.hu

Ricardo Moniz vezetőedző szórakoztató és eredményes játékot szeretne:

– Örülök, hogy visszatértem kilenc év után Magyarországra. Gyors döntés volt, amiben sokat segített, hogy Dragóner Attilát már ismertem régről és hogy hasonló a mentalitásunk. Ismerem az országot és jó érzés visszatérni. Együtt szeretnénk fejlődni, de ez nem csak rólam szól, hanem szeretném megosztani a tudásomat mindenkivel. Hiszek az egységben.

Növelni szeretném az intenzitását a játékunknak és többet dolgozni, mint a konkurencia. Ha a játékosok nyitottak lesznek, akkor magasabb szintre juthatunk. Ez egy hosszú távú projekt, amihez idő kell, de egy filozófiával, ami a kemény munkán alapul, hegyeket lehet megmozgatni.

Több játékossal is ki fog egészülni a jelenlegi keretünk, hosszú a felkészülési időszak, amely alatt szeretnénk integrálni őket. Olyat keresünk, akik tényleg ide szeretne igazolni és 120 százalékot ad majd bele a munkába.

Elől és hátul is szeretnénk megerősíteni az együttest, mivel nézhetjük romantikusan a focit, de a nap végén az eredmények számítanak. El kell hinniük a játékosoknak, hogy többet érhetnek el és magasabb szintre juthatnak. Minden nap úgy kell edzeniük, mintha az utolsó edzésük lenne. Szeretnénk szórakoztatni a szurkolókat, de ehhez kemény munkára van szükség és mindig a lehető legtöbbre törekedni.

A ZTE FC felkészülési programja:

  1. június 25.: Nagykanizsa – ZTE FC
  2. június 29.: Borac Banja Luka (bosznia-hercegovinai) – ZTE FC
  3. július 2.: Slaven Belupo (horvát) – ZTE FC
  4. július 4-9.: Edzőtábor, Szlovénia
  5. július 6.: Slask Wroclaw (lengyel) – ZTE FC
  6. július 9.: TSV Hartberg (osztrák)– ZTE FC
  7. július 13.: Vasas FC – ZTE FC
  8. július 16.: tervezett felkészülési mérkőzés
  9. július 23.: Zete fieszta

(Forrás: ztefc.hu)