Új igazgató a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén

2022. 06 01. 08:40

A zászlóátadás pillanata…

Ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be május 31-én a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját. A szervezetet június elsejétől az eddigi igazgatóhelyettes, Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes vezeti. A leköszönő igazgató, Egri Gyula tűzoltó dandártábornok 2022. június elsejétől nyugállományba vonul.

Az igazgatói feladatok ellátására dr. Pintér Sándor belügyminiszter – dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató javaslatára – nevezte ki az igazgatóság eddigi helyettes vezetőjét.

Az ünnepélyes állománygyűlésen Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humán Szolgálatának vezetője ismertette a belügyminiszter határozatát, majd dr. Góra Zoltán átadta az új megyei igazgató kinevezését.

Egri Gyula több mint három évtizedes pályafutása alatt tűzoltási főelőadóként és osztályvezetőként széleskörű tűzoltói tapasztalatokat szerzett. A Magyar Honvédségnél töltött idő után 1989-ben szerelt fel a nagykanizsai tűzoltóság állományába, 2002-2012 között parancsnokként szolgált a dél-zalai városban. 2012 júliusa óta állt a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén. A leköszönő igazgató megemlékezett pályafutása fontosabb eseményeiről, majd a megyei katasztrófavédelem fejlődéséről szólt, külön kiemelve a társszervekkel és a vezetőkkel való szoros együttműködést, végül megköszönte a megyei állomány tagjainak a közös munkát.

Az ünnepélyes állományülésen megtelt a Megyeháza Deák-terme.

Takács Ottó Alajos harminchárom évvel ezelőtt, 1989-ben kezdte tűzoltói pályafutását a Zala Megyei Tűzoltó-parancsnokságon tűzoltási főelőadóként, majd 2000-től 2002-ig a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletvezetője volt. 2003-tól 2012-ig Zalaszentgrót Város Hivatásos Tűzoltóságának parancsnokaként, 2012-ben pedig egy ideig a keszthelyi katasztrófavédelmi kirendeltség iparbiztonsági felügyelőjeként dolgozott. 2012. július elsejétől töltötte be az igazgatóhelyettesi beosztást. A rendezvényen úgy fogalmazott, hogy az igazgatói beosztás komoly felelősséggel jár. Elmondta, munkájával mindvégig azon lesz, hogy az általa vezetett szervezet tevékenysége magas szintű biztonságot jelentsen. A sikeres munka alapja nem lehet más, mint az együttműködés, mondta.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató megköszönte a nyugállományba vonuló Egri Gyula tűzoltó dandártábornok eddigi tevékenységét, és gratulált Takács Ottó tűzoltó ezredes igazgatói kinevezéséhez. (Forrás: zala.katasztrofavedelem.hu)

Az ünnepségen részt vettek megyei vezetők is.
Fotó: Ifj. Vigh László, Tóth Erzsébet tűzoltó főhadnagy