Kulturális és közösségi célokat szolgál

2022. 05 06. 09:15

Megújult az egykori Korona Szálló Zalaegerszegen

A város egyik ékessége lett.

Elkészült Zalaegerszegen a Modern Városok Program városrehabilitációs elemének részeként az 1858-ban épült egykori Korona Szálló, a volt KISZÖV székház külső és belső felújítása, teljes mértékben állami támogatásból, 550 millió forintos ráfordítással. A megújult épület Korona Szalonként, városi kulturális és közösségi célú épületként működik tovább.

Az átadó ünnepségen beszédet mondott, illetve jelen volt Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, Bali Zoltán, a projektért felelős alpolgármester, dr. Kovács Gábor főjegyző, ifj. Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, Kelemen Attila, a Korona Szalon vezetője és Tóth László, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem vezetője.

Minden munkát helyiek végeztek. A terveket a zalaegerszegi Domoplan Kft. készítette, a műszaki ellenőri feladatokat a zalaegerszegi Zalaber Kft. látta el, a kivitelezést pedig a nyílt közbeszerzési eljárás után a szintén zalaegerszegi BMT Mérnöki Zrt. valósította meg.

A Korona Szalon dísztermébe szintén állami támogatással, 13 millió forintos kormányzati segítséggel hamarosan egy új Yamaha hangversenyzongora is kerül.

 

Az átadási ünnepségen… Balról dr. Pál Attila, Vigh László, Balaicz Zoltán, Bali Zoltán, ifj. Böjte Sándor Zsolt.

 

Az impozáns bálterem…