A nagykanizsai Hadházy

2022. 05 02. 08:54

Fericz Jenő a tábláival.

A nagykanizsai Ferincz Jenő úgy látszik megirigyelte Hadházy Ákos országgyűlési képviselő közéleti tevékenységét. Ő nem a Parlamentben mutogat obszcén feliratú molinókat, hanem a nagykanizsai közgyűlésen ad elő önálló műsort.

A Mandiner tudósítása szerint az április 28-i ülésen két táblával a kezében jelent meg, s megállt Balogh László polgármester előtt.

Ferincz úr – aki kettős életet él, hiszen egyrészt a MÁV dolgozója, másrészt a Népszava tudósítója – az egyik táblára azt írta, hogy „a Fidesznek már önmagában a létezése is bűncselekmény, a jogállammal, a demokráciával, a társadalommal és Nagykanizsával szemben”. A másik táblára pedig ez a szöveg került: „a Fidesz egy olyan súlyosan fertőző góc a társadalom testén és Nagykanizsa testén, amit radikálisan ki kell irtani”.

A lelkes baloldali publicista előadása azonban hamar véget ért. A polgármester Virág Benedek Békességóhajtás című versét idézve távozásra kérte a táblákkal együtt. Ferincz úr el is hagyta a termet.

Abban biztosak lehetünk, hogy Ferincz aktivista szorgalmasabb látogatója lesz a közgyűlésnek, mint Hadházy Ákos a Parlamentnek. Ami abból a szempontból dicséretes, hiszen ezért nem kap több tízmilliós fizetést, mint a lószerszám-szakértő országgyűlési képviselő.

Ekler Elemér

 

Ferincz Jenő a baloldal szorgalmas aktivistája Nagykanizsán.
Fotók: Mandiner