Megnyílt az Alsóerdei Sport- és Élménypark

2022. 04 28. 09:16

A Modern Városok Program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 5,2 milliárd forintos beruházással valósul meg az alsóerdei fejlesztés Zalaegerszegen. Az első ütemben az Alsóerdei Sport- és Élménypark készült el. A következő ütemekben megújul és bővül a búslakpusztai sportlőtér, továbbá szintén megújul a TV-torony és annak környezete, valamint erdei túraútvonalak és terepkerékpár pályák épülnek ki.

A létesítmény hivatalosan április 22-én, pénteken nyitotta meg a kapuit, de aznap, majd az április 27-re módosított időpontban is esett az eső, így nem lehetett hivatalos ünnepséget tartani. Így most csak egy projektzáró sajtótájékoztatóra került sor Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő részvételével, az elmaradt ünnepséget pedig majd egy családi nappal pótolják.

A Modern Városok Programnak része volt, hogy a kormány támogatásával Alsóerdőn, a volt napközis tábor helyén egy új sport és szabadidő központ jöjjön létre. A tervek kialakítása során figyelembe vették a szakmai és a környezetvédelmi szervezetek tanácsait. A beruházás csak az önkormányzati tulajdonban lévő volt napközis tábor területét érintette, az állami erdőt nem, sőt, a projekt keretében közel 100 új fát ültettek el.

– Hatalmas munka van abban, hogy ez a többszöri újragondolást és újratervezést igénylő projekt végül megvalósulhat. Köszönetet mondok Gecse Péter alpolgármesteremnek, aki végig hitt ebben a beruházásban, soha nem adta fel, rengeteget dolgozott rajta és ahogy az uszoda megvalósítását is sikerrel menedzselte, úgy ez az alsóerdei projekt is a kiváló munkavégzésének bizonyítéka. Hálás vagyok, hogy ilyen kiváló kollégával dolgozhatok együtt! Ugyancsak köszönet illeti azokat a kollégáimat, akik éveken keresztül dolgoztak a projekten: Takácsné Czukker Szilvia, Lipóczki-Török Veronika, Sebestyén-Fehér Nóra, Fazekas Györgyi, Pass Edina, Maza Renáta, Székely Róbert, Szabóné Gárdonyi Bernadette, dr. Sipos Erzsébet, Kiss Nikolett, Horváth Aliz, Henics Attila. Köszönet a tervező AOD Kft.-nek és külön Darabos Gézának, a kivitelező Szabadics Zrt.-nek, a műszaki ellenőr Zalaber Kft.-nek, és a közbeszerzéseket bonyolító dr. Geéb Klaudiának! Köszönet a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma velünk együtt dolgozó szakembereinek! Sok sikert kívánok a működtetéshez a Zalaegerszegi Élménypark Kft.-nek, Bánhegyi Péter ügyvezetőnek és kollégáinak – mondta Balaicz Zoltán polgármester.