Egymilliárd forintot érő hamisítványok Nagykanizsán

2022. 04 28. 09:48

Hamis parfümök az asztalon.

Több mint 40 ezer hamis parfümöt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Távol-Keletről érkező konténerben. A hamisítványok piaci értéke meghaladja az egymilliárd forintot.

Elektronikai szállítmány elvámolását kérte egy magyar cég a Nagykanizsai Vámudvarban. Az áruvizsgálaton a pénzügyőrök a bejelentett termékekből feltűnően keveset találtak, azonban a konténer hátuljában lévő kartondobozokba különböző márkájú (Yves Saint Laurent, Calvin Klein, Hugo Boss, Thierry Mugler, Armani stb.), helytelen feliratú parfümöket rejtettek.

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi termék hamisítvány, amiket a védjegy tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A több mint egymilliárd forint értékű szállítmányt a NAV munkatársai lefoglalták.

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nem csak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is egészségügyi kockázatot jelentenek.

A közleményhez tartozó videofelvétel médiaszerverünkről letölthető: https://media.nav.gov.hu/media. Amely médium először használja a NAV médiaszerverét, a sajto@nav.gov.hu címre írt levélben kérhet jelszót. A filmek, fotók a NAV Facebook oldalán is megtalálhatók: https://www.facebook.com/NAVprofil/

Forrás: NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Parfümök dobozokban.