Hajnalnak most a bojkott a fontos

2022. 04 14. 10:51

Hasznosabb lenne a hazudott végzettség megszerzése

Hajnal Miklós szerint a bojkott szimbolikus üzenet. Nekem Charles Baudelaire szimbolizmusa jobban tetszik.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Fekete-Győr András néhány napja megríkatott, amikor azt találta mondani, hogy a Momentum nem vesz részt az új országgyűlés alakuló ülésén. Már-már túltettem magam ezen a sorscsapáson, amikor párttársa, a közgazdász végzettséget hazudó Hajnal Miklós hasonlóképpen vélekedett, mint az „olimpiahekkelő” Fekete-Győr András.

A közgazdaságtani tudományok Mekk Elekje részletesen taglalta az okokat is. Nem fosztanám meg ezektől az olvasókat, hiszen olyan szerényen és szívhez szólóan fogalmazott az ellenzéki politizálás ifjú titánja. Íme az MTI idevonatkozó híre:

„Hajnal Miklós, a párt elnökségi tagja azt mondta: a mandátumot azért veszik fel, mert a választóktól megbízást kaptak a képviseletükre, de az alakuló ülés bojkottja szimbolikus üzenet.

A bojkott oka, hogy az ellenzéki képviselőknek kevesebb jogkörük van, mint korábban, például nem mehetnek be közintézményekbe, nem alakíthatnak vizsgálóbizottságokat – fejtette ki, hozzátéve: a képviselők korábbi jogköreit helyre kell állítani.

Megjegyezte, hogy a mandátumot ennek ellenére is felvehetik, mert a képviselők utólag is tehetnek esküt. A párt száz százalékban felkészült erre a feladatra – emelte ki.

A választási eredményt értékelve arról beszélt: a Fidesz úgy alkotta meg egyoldalúan a választási rendszert, hogy »nekik lejtsen a pálya«, ezért az ellenzéknek akkor volt a legtöbb esélye győzni, ha közösen indul a Fidesz ellen.

Az ellenzéknek azonban önvizsgálatot kell gyakorolnia, mert nemcsak külső tényezők miatt veszített, hanem voltak hibák a kampány alatt, amelyekből tanulni kell – vélekedett Hajnal Miklós.”

Bizony, bizony, kedves Miklós, tanulni kellene. Még nagyon sokat. Azt a közgazdász diplomát is meg kellene már szerezni…

A szakmai oldal mellett egyéb tényezők is fontosak. A túlzott önbizalom, a kelleténél nagyobb arcméret, az arrogancia, a csúsztatás, a füllentés nem éppen egy hiteles politikus ismérvei.

Hát jó tanulást és sikeres önismereti tréninget kívánok!

Egy pillanat még! Maguknak nem a Parlament a munkahelyük? Vagy csak botrányokozás helyszínének tekintik? Büdös a munka?

Mert az előző ciklusban önök semmi hasznos és értelmes dolgot nem csináltak. Erre a feladatra készülnek most is „száz százalékban”?

Ekler Elemér