Kérdések a sportriportereknek

2022. 04 08. 11:15

Néhány riporter szerint itt éppen búbolás történik.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

No, kedves meccsközvetítők, tennék fel néhány kérdést nektek. Megtisztelnétek a válaszokkal! Előre is köszönöm.

– Miért mondjátok azt, hogy az illetékes játékos begyűjti a labdát? Azt az egy labdát…

– Miért mondjátok azt, ha a vesztésre álló csapat 0-2 után rúg egy gólt – így 1-2-re alakul az eredmény –, hogy szépít? 0-4 után igaz lenne…

– Miért mondjátok azt, hogy 0-3-nál rúg egy gólt a vesztésre álló csapat, hogy visszajött a mérkőzésbe? Netán előtte bevonult az öltözőbe? Akkor hogyan rúgott gólt?

– Miért kell azt mondani, hogy a 16-oson belül 6 darab védő van? Netán darabbérben kapjátok a honoráriumot?

– Miért kell asszisztensnek hívni a partjelzőt? Az asszisztens az orvos munkatársa. Esetleg a főnök szeretője. Az UEFA-val nem kell foglalkozni. Foglalkozik az velünk…

– Miért kell mindig mesterhármast említeni, ha közben az ellenfélből, vagy a saját csapatból is rúg valaki gólt? A mesterhármas az mesterhármas. Éppen azért mesterhármas, mert közben senki más nem tudott gólt lőni.

Favorov éppen begyűjti a labdát. Azt az egyet…
Fotó: zte.hu

– Miért kell szurkolóként viselkedni közvetítés közben? Kivétel, ha a magyar válogatott, vagy klubcsapat játszik külföldi ellen.

– Miért kell szakértőbbnek lenni a szakértőbbeknél? Az már más kérdés, hogy miért lehet szakértő a stúdióban egy játékos-közvetítő…Talán érti ezt az MLSZ?

– Miért lehet – remélem nem előírás – 300-as szókinccsel meccseket közvetíteni?

– Miért kell a Forma 1-es közvetítéseken úgy óbégatni, mintha magyar pilóta nyerné a futamot? Ez az önmegvalósítás eszköze?

– S ott van ennek a furcsa szexuális állapotnak a meghatározása. Amint a védő felugrik a támadó hátára, a „riporter” megjegyzi: a védő megbúbolja… A búbolás kifejezés a baromfiudvarban közismertebb: a kakas „megkeféli” a tyúkot, de ezzel nem éri be, hanem az egész baromfiudvart. Hát így vagyunk ezzel kedves szakértőnk mi ezzel, itt vidéken.

– A Fradi ezt is behúzta – írja a sportújság a Mezőkövesd elleni megnyert mérkőzés után. Mi köze a behúzásnak a győzelemhez? Behúzni sok mindent lehet, de nem a győzelmet. Azt kiérdemelni lehet. Vagy csak egyszerűen győzni… Ne cifrázzuk ilyen ostobán!

Várom a válaszokat! Köszönöm.

Ekler Elemér