Hogyan lesz a romából cigány?

2022. 04 08. 13:28

Nem előválasztást, hanem választást kell nyerni

Márki-Zay Péter Lakatos Béla romaügyi szakértővel. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje előbb sértegette a cigányokat, aztán békülni akart.
Fotó: Mandiner

Ha a Zalatáj cikkeiben cigánynak nevezte a cigányokat, a kényes és abszolút európai zalai szocliberális bölcsek rasszizmust kiáltottak. (Szerencsére odáig nem jutottak el, hogy a cigányzene romazene, a cigánymeggy romameggy, a cigányút romaút legyen.)

A G7 hírportál mai száma meglepő dolgot követett el: cikkében azt részletezi, hogy a legnagyobb cigány népességaránnyal rendelkező 25 településen a Fidesz mindenhol legalább 85 százalékot ért el.

Így írják, hogy cigány, nem roma…

Emlékszünk még ugye arra, hogy a Parlamentben nem is olyan régen egy idióta képviselő azt firtatta, hogy hány zsidó van a fideszes honanyák, honatyák között.

Most, a csúfosan elveszített választás után a Fideszre szavazók között válogatnak etnikai alapon. Úgy tudom, a szavazólapon nem szerepelt olyan kérdés, hogy a voksoló cigány vagy nem cigány.

Ki akkor most a rasszista, a kirekesztő? Milyen emberek vagytok ott a G7-nél?

Megmondom. „Sehonnai bitang emberek”…

S hogy ki(k) áll(nak) ennek a gazdasági (?) hírportálnak a hátterében? Nem kell találgatni, a tartalmából kiderül. Ehhez néhány konkrétumot mi is hozzáteszünk a Wikipédia segítségével.

Ekler Elemér

 

„A G7 egy 2017 októberében indult online gazdasági hírportál. Az induláskor hatfős, később nyolcfősre bővült szerkesztőséget 2020 augusztusáig Kasnyik Márton vezette, tőle Váczi István, az addigi felelős szerkesztő vette át a főszerkesztői feladatokat.

Az oldal kiadója a G-7.hu Nonprofit Zrt., amelynek tulajdonosai fele-fele részben Varga Zoltán – ő egyben a 24.hu-t is birtokló Central Médiacsoport Zrt. tulajdonosa –, valamint a Budapesti Corvinus Egyetemen oktató dr. Reszegi László. Az oldalt kiadó vállalat 2018-ban és 2019-ben is veszteséges volt, ezért 2020 nyarán programot indítottak az olvasók anyagi támogatása érdekében.” (Wikipédia)

Varga Zoltán „büszke” lehet a G7 hírportálra.
Fotó: Central Médiacsoport Zrt.