A választás és tétje

2022. 04 01. 10:29

Magyarország békét akar, nem háborút!
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Soha nem gondoltam arra, hogy valamikor majd, egy országgyűlési választás, s egy népszavazás előtt papírra vetem gondolataimat úgy, hogy nem is vagyok (sőt soha nem voltam), s nem is leszek egyetlen párt tagja sem.

2015-ben halt meg kiadónk karikatúristája, – ahogy magát nevezte – vonalgörbítője – Farkas László. Ő így jellemezte önmagát: „A lelkem mélyén nagyon is baloldali vagyok. Baloldali a szó krisztusi értelmében. Sorsközösséget vállalok a szegényekkel, a megalázottakkal, az ajtón kivülrekesztettekkel. De tagadom a kommunista és minden belőle öröklődött baloldaliságot, ellenszegülök annak a baloldaliságnak, amely nem tisztel hazát, szentséget szabad szellemet”.

Kedves barátom! Mennyire igazad volt! Ez a baloldal ocsmányabb, mint akkor, amikor Te még éltél. Ezek emberei aljas, törtető, hataloméhes emberek. Külső támogatással.

Volt nemzetgyarapító, országépítő 12 évünk. S most itt állunk a válaszúton. Vagy megyünk a nemzetépítő és gyarapító úton, vagy hatalomra (mert ezt akarják) kerül ez a nemzetet leépítő, a gazdaságot csődbe „kormányzó” oldal.

Te azt elhinnéd, hogy Magyarország polgárai ezt tűrnék? Saját maguk ellenségük lennének? Ezt nehezen gondolom.

Az elmúlt 12 évben sok minden történt. Olyan gazdasági, szociális, népjóléti fejlesztés, amik nem csak a Fideszt támogató polgárokat érintették.

A baloldal 12 év alatt eljutott Gyurcsánytól Gyurcsányig.
Fotó: Magyar Nemzet

Ezek előnyeit a baloldallal szimpatizálók is élvezték. Még egyetlen olyanról sem hallottunk, aki visszafizette volna ezeket a támogatásokat. Csak azért, mert az a Fidesz-kormányhoz fűződik.

Sírni csak a győztesnek szabad – hangzik a sportból közismert, legendává vált mondat.

Talán sírni fog a Fidesz-tábor, ha április harmadikán veszít. Elkezdheti a kampány tanulságait feldolgozni.

Sírhat persze az ellenzék is, még akkor is, ha nyer. Kormányoznia kell. Annak a jelenlegi ellenzéknek, amely azt tudja felmutatni, hogy 12 év alatt eljutott Gyurcsánytól Gyurcsányig. Ez pedig nem jelent jót. Az örökölt gazdasági tőke ideig – óráig segíthet, mint Budapesten, de aztán elfogy…

Kíméljük meg ettől a feladattól Gyurcsányt és csapatát. Elnézést Márki-Zay Pétertől, hogy eddig nem említettük, Azért nem, mert nem ő a főszereplő ebben a játékban. Csak egy előretolt báb. S ha mindez igaz, ő megy a süllyesztőbe, még akkor is, ha nyer.

Ekler Elemér