Levegőből szűrték ki a szabálysértőket az M7-es autópálya zalai szakaszán

2022. 03 31. 13:12

A rendőrök ismét drónnal léptek fel a közlekedési szabályszegések visszaszorítása érdekében.

A modern kor kihívásai az egyenruhások részéről is korszerű megoldásokat követelnek megA drónok rendőrségi munkában történő felhasználása hatékonyabb lehetőséget biztosít a szabályszegők kiszűrése érdekében, hiszen biztonságos távolságból, és tökéletes rálátást biztosító magasságból követi a forgalmi helyzeteket, szabályszegéseket, melyekről kiváló minőségű videófelvételeket rögzít.

Ezt a technikát felhasználva a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi-Technikai Osztállyal együttműködve a korábbiakhoz hasonlóan 2022. március 28-án ismét célzott akciót hajtottak végre az M7-es autópálya zalai szakaszán. Az akció célja elsősorban a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt, a közlekedésbiztonság javítása és a közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében. A rendőrök többek között kiemelten a követési távolság figyelmen kívül hagyását, valamint a nehéz tehergépkocsikra vonatkozó előzési szabályok betartását ellenőrizték. Az akció során az egyenruhások 14 fővel szemben intézkedtek, és 350.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat, egymásra odafigyelve közlekedjenek, saját maguk és a többi közlekedő biztonságának megőrzése érdekében!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: www.police.hu