Elekes István diplomája

2022. 03 31. 11:39

Elekes István e sorok kíséretében tette fel műszaki-szakoktatói oklevelét közösségi oldalára: „Nem kívánok a közösségi médián keresztül, a politikusi profilom által nagyobb elérést biztosítani a politikai trolloldalaknak, ugyanakkor a teljes átláthatóság mellett teszem le a voksom, ezért közzéteszem a megszerzett végzettségem dokumentumát…”

Nem tudom, hogy Elekes Istvánnak (az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltje, Zala megye, 2-es számú választókerület, Keszthely) az önbizalma, a mellébeszélési képessége, vagy az ostobasága nagyobb, valószínűleg – sportkifejezéssel élve – most éppen holtverseny van a három között.

Az viszont valószínű, hogy a szövegértelmezésével baj lehet, mert a március 29-én honlapunkon megjelent cikkben nem a műszaki-szakoktatói diplomáját hiányoltuk, hanem a műszaki tanári végzettségét bizonyító okiratot. Azért, mert a 2019-es önkormányzati választás előtt végzettségét tekintve műszaki tanárnak tüntette fel magát.

A két végzettség nem azonos! A műszaki tanári magasabb szintű.

Elekes úr! Javaslom, hogy szövegértelmezéssel, szövegkörnyezettel összefüggő kérdésekkel kapcsolatban keresse meg nagykanizsai „csapattársát”, a DK-s Horváth Jácintot. Ő nagy szakértője ennek a szakterületnek.

Műszaki-szakoktatói jeles bizonyítványához természetesen gratulálunk. Ha esetleg előkerül műszaki tanári diplomája, bizonyára azt is felteszi közösségi oldalára. Ezzel befoghatná az áskálódó újságíró száját.

Aki azért nem annyira rosszindulatú, ezért is figyelmezteti Önt, nehogy április 4-én menjen el szavazni (ez szerepelt eredetileg a közösségi oldalán, aztán levette). Ebben az esetben ugyanis egy szavazattal kevesebb lenne önnek.

Egyébként megtalálta már Keszthelyen a Scheidl Sörházat?

Üdvözlettel:

Ekler Elemér

A 2019-es önkormányzati választás előtt műszaki tanári végzettségről tett említést Elekes úr.

Elekesnek is lebeg a diplomája? (2022. 03. 29.)

Elekes egy nappal állította előre az órát (2022. 03. 30.)