Új gázüzemű buszokkal bővül Zala megye járműparkja

2022. 03 25. 11:16

Vigh László országgyűlési képviselő beszél a buszok átadásán. A háttérben balról dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója és Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere.

Összesen 164 darab új, sűrített földgázzal (CNG) üzemelő autóbusszal bővül idén a Volánbusz flottája, ebből 39 jármű Zalaegerszegen áll üzembe az ősszel – közölte a közlekedési társaság csütörtökön az MTI-vel.

A Volánbusz 2021 nyarán írt ki közbeszerzést a 164 darab új, sűrített földgázzal (CNG, Compressed Natural Gas) üzemelő autóbusz beszerzésére, amelynek eredményeként a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. szállíthatja le a MAN Lion’s City 12 G típusú, alacsony padlós, kéttengelyes, szóló kivitelű járműveket.

Valamennyi új autóbuszt Euro 6-os környezetvédelmi besorolású, CNG üzemű motor hajtja. A sűrített földgáz a hagyományos hajtóanyagokhoz képest alacsonyabb szén-dioxid- és koromkibocsátást eredményez. A járművek 35 ülőhellyel rendelkeznek és összesen 93 utas szállítására alkalmasak, akadálymentes kialakításúak.

A Zalaegerszeg elővárosi vonalait kiszolgáló 39 új autóbusz nettó beszerzési értéke 3,58 milliárd forint.

Zala megyében 2018 óta már 61 új autóbusz biztosít a tömegközlekedést választók számára kényelmesebb és komfortosabb utazást – tájékoztattak a közleményben.