Réka rémes riportja

2022. 03 18. 09:39

Íme a Nagy Réka által látott 80-100 ezer ember a Műegyetem rakparton.
Fotó: Mandiner

Van egy hölgy, akit úgy hívnak, hogy Nagy Réka, s a „Gyerekkel vagyunk” oldalon az alábbi cikket osztotta meg olvasóival.

Úgy hívták fel a figyelmemet erre az írásra. Tüzetesen végigszenvedtem magam a sorokon, s arra gondoltam, hogy vajon mi késztette a hölgyet erre a hazug szófosásra. Aminek semmi köze a valósághoz.

Nem tudom ki ez a hölgy. Még nem találkoztam – szerencsére – az írásaival.

Talán valamelyik egészségügyi intézet – diliháznak szokás nevezni – szökevénye, vagy… esetleg az ellenzéki összefogás „tömegrendezvényeinek projektmenedzsere”?

Utóbbi is lehet… Egy Márki-Zay Péter, Jakab Péter, Fekete-Győr András, Karácsony Gergely és társai féle csapatból nem lóg ki igazán. Hozza a tőlük megszokott formát. Ugyanúgy hazudik.

A helyiérték helyes használata az általános iskolában a matematika órákon alapkövetelmény. Ha a Műegyetem rakparton 80-100 ezer ember volt – ahogy írja –, akkor a Kossuth téren legalább 5 millió, hogy az arányok a realitás talaján maradjanak.

Hát… kedves Réka! Matematikából (mit matematikából, egyszerű számtanból!) ez bizony egy nagy karó.

Hazugságból viszont rekordteljesítmény…

Ekler Elemér

Itt pedig a Nagy Réka szerint „hasonló méretű tömeg” a Kossuth téren.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

* * *

Íme Nagy Réka „mestermunkája”:

„Óriási tömeg gyűlt össze március 15-én a Műegyetem rakparton, hogy részt vegyen az Egységben Magyarországért közös ünnepén. A szervezők szerint, az ellenzéki gyűlés a legnagyobb volt 2006 óta.

A hatalom a népé! címmel tartott ünnepséget az ellenzék a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem előtt. A rendezvény hosszú ideje nem látott érdeklődést váltott ki, a tömeg mérete hasonló volt az ugyanazon a napon zajló kormánypártihoz. Becslések szerint legalább hetvenezer, de akár százezer fő is részt vehetett a békés megmozduláson, amelyen valamennyi ellenzéki párt (MMM, MSZP, DK, Jobbik, LMP, Momentum, Párbeszéd) felsorakozott.

Beszédet mondott Donald Tusk, az Európai Néppárt lengyel elnöke, valamint az Egységben Magyarországért politikusai. Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt Facebook bejegyzésben is megerősítette: »bebizonyítottuk, hogy megvan az erőnk a kormányváltásra! A Műegyetem rakparton 80-100 ezer ember, a közösségi médiában több tízezren követték élőben az egységes ellenzék kormányváltó nagygyűlését. Csak a YouTube-on mára több mint százezren nézték meg az eseményt. Mindenkinek köszönöm, hogy kiállt a szabadságunkért és a kormányváltásért! Összefogtunk és megmutattuk, hogy megvan az erőnk leváltani hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát április 3-án!«

Az Egységben Magyarországért rendezvényén a hangsúly a kormányváltáson volt, óriási erőt demonstrálva a kampány utolsó heteiben.

Nagy Réka”