Az átrajzolt Európa

2022. 03 18. 09:19

– avagy az idióta „földrajztudósok”

A francia „földrajztudósok” térképe.

A művelt és a természetesen nagyon demokratikus Nyugat újságírói előszeretettel foglalkoznak az orosz-ukrán háború kapcsán Közép-Kelet Európával.

Ezek az újságírók természetesen nagyon ismerik a térséget. Jobban, mint én Zalaegerszeget. Sőt, tudásuk már-már korunk Kolumbusz Kristófát is megszégyeníti, hiszen ők nem távoli kontinenseket fedeznek fel, hanem az öreg Európát. Pontosabban Közép-Kelet-Európát.

Itt van mindjárt a francia BFM TV! Olyan korszakalkotó térképet szerkeszt, amelyen Románia Romániával határos. Magyarország pedig sehol sem található.

Nem tudom, hogy ki ennek a tv-nek a tulajdonosa, a főszerkesztője, de üzenem neki, hogy a világon csak egyetlen ország van, amely önmagával határos. Ez pedig Magyarország. Nem ártana ezt az agyába vésnie. Az már nem is lep meg, hogy ezt a térképet éppen Franciaországban rajzolták meg. Ahol hazánk jelenlegi határait egy gyűlöletes diktátummal kijelölték.

Aztán itt van a demokrácia legmagasztosabb országa, az Amerikai Egyesült Államok, s annak legdemokratikusabb hírcsatornája, a CNN. A háborús övezet térképén Magyarország területére az van írva, hogy Szerbia.

Az egekig magasztalt CNN, az objektivitás világbajnoka…

S ezek tudósítanak rólunk, magyarokról úgy, mint akiknél nincs demokrácia, az ellenzéket elnyomják, nincs sajtószabadság.

Volt nekem egy földrajztanárom az általános iskolában. Ha a térkép előtt ekkora bakit követtem volna el, hát megbuktat. Joggal.

S most tv-szerkesztő tud lenni valaki ilyen primitív tájékozottsággal. S még ki is oktat (oktatnak) bennünket.

Mit lehet erre mondani? Csak nyugalom… Ezek a férgek előbb-utóbb saját csapdájukba esnek. S onnét már nincs szabadulás…

S lehet, hogy jön az újabb térképrajzolás. Ám azt már nem idióták végzik majd.

Ekler Elemér