A Haza bölcse is kevés lesz

2022. 03 18. 10:42

Márki-Zay Péter segítségül hívta Deák Ferencet. A Haza bölcse azonban – sajnos – már nem tud véleményt mondani… MZP szerencséjére.
Kép: Elekes István facebook oldala

 Elekes István, Cserszegtomaj momentumos polgármestere bátor ember. A tények nem igen zavarják. Korábban nyilvános vitára hívta Nagy Bálintot, Zala megye 2. számú választókerületének kormánypárti képviselőjelöltjét a Keszthelyen nem is létező Scheidl Sörházba. Aztán kioktatta a térség polgármestereit arról, hogy rosszul látják a társadalmi folyamatokat, mert meglehetősen szűk keretek között érzékelik a körülöttük zajló világot. Bezzeg ő, mint egy nemzetközi kereskedelmi cég középvezetője, más „szemüveget” visel, tehát nem lehet partner ebben a kicsinyes látásmódban.

Elekes István feltétlen híve Márki-Zay Péternek. Az ellenzéki koalíció miniszterelnök-jelöltjének még azt a plakátját is feltette közösségi oldalára, amelyen MZP Deák Ferenc társaságában látható (vajon kért ehhez engedélyt a leszármazottaktól? – a szerk.). A plakáton a Deák Ferencnek tulajdonított szöveg: „Jobban tudom szeretni e hazát, mint gyűlölni ellenségeinket”.

Szóval az a baj kedves Márki-Zay Péter és Elekes István, hogy ha már mindenképp idézni szerettek volna a Haza bölcsétől, sokkal időszerűbb lenne a következő mondat Deáktól: „Hazudni nem szabad”. (Arra azért kíváncsi lennék, hogy Deák Ferenc hogyan vélekedne Márki-Zay Péter politikai ámokfutásáról…)

Azt pedig nehezen lehet elképzelni eddigi megszólalásaik alapján, hogy jobban tudják szeretni e hazát, mint gyűlölni ellenségeiket. Az országgyűlési választáson április harmadikán egyébként nem ellenségeik lesznek, hanem ellenfeleik. Ez azért különbség. Lehet, hogy nekik nem. S ez mindent elárul a gondolkodásukról.

S abban már csak reménykedni tudok, hogy az ország, amelyben élnek, jelenleg nem ellenségük, de mégcsak nem is ellenfelük… Nincsenek vele ugyanis egy „súlycsoportban”.

Ekler Elemér