Ez most nem az „amatőrök órája…”

2022. 03 17. 10:04

Százezrek a Kossuth téren

Orbán Viktor: – A baloldal elvesztette a józan eszét, és holdkórosan beletámolyogna egy kegyetlen, elhúzódó és véres háborúba.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar név megint szép lesz, méltó régi, nagy híréhez, mert a világ csak azokat tiszteli, akiknek van merszük és erejük, hogy kiálljanak magukért – mondta Orbán Viktor miniszterelnök március 15-ei ünnepi beszédében kedden a Kossuth téren.

Szólt arról, hogy 2010-ben, a kormány átvételekor a leggyengébb volt az ország, „de mi megfogadtuk, hogy eltántoríthatatlanok leszünk, és bízni fogunk a közös akaratban. Mind kiálltunk Magyarországért” – hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve: soha nem adjuk fel.

Nem hajlongunk, nem kushadunk, és nem rejtjük véka alá a véleményünket akkor sem, ha ez nem tetszik másoknak. „Nem vágyunk arra, hogy mindenki szeressen bennünket, mert ez lehetetlen, és nekünk sem tetszik mindenki” – fogalmazott Orbán Viktor.

A jelenlegi helyzetben Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amelyet nem érhet meglepetés – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök kiemelte: most minden eshetőségre készen kell állni. Ezért az országnak olyan kormány kell, „amelyik nem most merészkedik ki először a nyílt vízre”.

Ez most nem az „amatőrök órája”, „nem a dilettánsok ideje” – mondta.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: „mi nem vagyunk kezdők, és éppen elégszer láttunk már karón varjút”. Ráadásul sokan vagyunk, erősek és egységesek, ezért meg fogjuk nyerni a népszavazást is, amellyel megállítjuk a „nyugati világon végigsöprő genderőrületet” Magyarország határainál – jelentette ki a miniszterelnök.

A baloldal „elvesztette a józan eszét”, és „holdkórosan beletámolyogna” egy kegyetlen, elhúzódó és véres háborúba – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő azt mondta, a magyarok jól tudják, „kik szokták bezsebelni az efféle háborúk hasznait”, de elég erősek vagyunk, és ellenállunk a baloldal és a mögöttük álló háborús bajkeverők terveinek.

Százezrek tettek hitet a béke mellett.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Orbán Viktor arról is beszélt, a legjobb pillanatban lett Magyarország köztársasági elnöke először nő. Idézte Novák Katalin megválasztott államfő gondolatát, miszerint a nők a békét akarják megnyerni, és nem a háborút. Ha véget akarunk vetni a háborúnak, ha azt akarjuk, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, hallgatnunk kell az asszonyokra – mondta a miniszterelnök.

A kormányfő, a Fidesz elnöke hangsúlyozta azt is: a választást meg kell és meg is fogják nyerni, és akkor béke, biztonság és nyugalom lesz Magyarországon.

Orbán Viktor azt mondta, Magyarországra nagy veszélyek leselkednek, és nagy veszély ellen a nagy győzelem a legjobb orvosság.

Hozzátette: minden esélyük meg is van a „nagy győzelemre”, feltéve, hogy a választásokig hátralevő tizenkilenc napban mindenki elvégzi a munka rá eső részét.

Orbán Viktor arra kérte hallgatóságát, a kampány hajrájában tegyenek rá „még egy lapáttal”.

„Tizenkilenc nap menetelés vár ránk, és a végén, április 3-án megvívunk velük. Induljunk hát, és nyerjük meg életünk legfontosabb csatáját! Adjuk meg nekik, ami jár, és védjük meg Magyarországot! – hangoztatta.

„Magasba a zászlókat, fel győzelemre, a Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenek előtt, hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” – zárta ünnepi beszédét Orbán Viktor. (Forrás: MTI)