Koltai Tibor jóslata és Orbán Viktor kávéja

2022. 02 23. 10:04

Márki-Zay Péter „egy vályúhoz hív”

Koltai Tibor – A cikk után a pletykák megszűntek.
Fotó: Zalatáj

Egy néhány nappal ezelőtti cikkünkben Koltai Tibor, Zala megye 1. számú választókerületében függetlenül induló képviselőjelölt cáfolta a vele kapcsolatos híreket, miszerint visszalép, s nem indul az április harmadiki választáson. Koltai Tibor most egy kicsit bővebben is kifejtette erről véleményét.

– A cikk megjelenése után ezek a pletykák megszűntek, vagyis olvassák a Zalatáj honlapját az érintett személyek. Egyre inkább úgy érzem, hogy nagyon jó döntést hoztam, amikor visszaléptem az önkormányzati választás előtt. Nem akartam, hogy a Jobbik valaha is partner legyen. Márki-Zay Péter kijelentésével nem is tudok mit kezdeni, hiszen ő mindenkit egy vályúhoz hív; zsidókat, neonácikat, kommunistákat, s az egyesült ellenzéki koalíció képviselőit.

– S akkor még azt mondja: igaz, hogy antiszemitaként viselkedett a koalíció egyik tagja, de azért szavazzanak ránk zsidó polgártársaink.

– S erre mondhatnék egy helyi esetet is. A Mi Hazánk fórumával kapcsolatban a zalaegerszegi Hangverseny- és Kiállítóterem helyszíne miatt tiltakoztak. Miközben egy koalícióban vannak az antiszemita és cigányellenes Jobbikkal. Van ebben logika? Nincs. Csak érdek. A hatalmas gyűlölet a Fidesz-KDNP-vel szemben. Ez az épület már nem zsinagóga. Mindegyik törvényesen bejegyzett párt használhatja, ha kifizeti a bérleti díjat. A fenntartását nem a zsidó hitközség, hanem a város adófizető polgárai fizetik. Nagyon remélem, hogy itt egyetlen alkalommal sem történik olyan dolog, ami sértené valamelyik vallási közösséget. Arra nem is gondolnak, hogy a Mi Hazánk tagjai közül sokan nemrég még annak a Jobbiknak a tagjai voltak, amelyikkel most „szent” szövetségre léptek, sőt embereit országgyűlési képviselőjelöltként indítják.

A kormányzóképes nagyon demokratikus ellenzék három prominense.
Fotó: botost/444.hu

– S milyen kormányzás kerekedne ebből?

– Rendben, hogy most összefognak, de mi lenne, ha nyernek? Olyan ideológiai szakadékok vannak a koalíción belül, amelyek a választás után – akár nyernek, akár veszítenek – hatalmas feszültséghez vezetnek. Ki lesz a miniszterelnök, a belügyminiszter, az egészségügyi tárca vezetője? Folytathatnám…

– Erről már szivárogtak ki hírek. Azóta a Zalatájnak is lennének tippjei. A köztársasági elnök természetesen Iványi Gábor, a miniszterelnök Dobrev Klára, az igazságügyi miniszter – Iványi példája alapján – dr. Czeglédy Csaba lenne…

– Egymásnak esnek. Tegyük fel: Orbán Viktor – bár elveszítették a választást – hátradől és kér egy jó kávét, mert nem tart sokáig a dilettánsok kormányzása.

Természetesen folytatjuk beszélgetésünket Koltai Tiborral, s megkeressük dr. Csidei Irént, az ellenzéki koalíció jelöltjét is, hogy interjút kérjünk tőle. Kiss Ferenc, a Mi Hazánk képviselőjelöltje már igent mondott felkérésünknek, de természetesen a hölgyeké az elsőbbség.

Ekler Elemér
(Folytatjuk)

Koltai Tibor cáfolja, hogy visszalépne (2022. 02 18.)

Koltai Tibor újra színre lép (8.) (2022.01.03.)

Koltai Tibor újra színre lép (7.) (2021.10.08.)

Koltai Tibor újra színre lép (6.) (2021.09.29.)

Koltai Tibor újra színre lép (5.) (2021.09.21.)

Koltai Tibor újra színre lép (4.) (2021.09.14.)

Koltai Tibor újra színre lép (3.) (2021.09.08.)

Koltai Tibor újra színre lép (2.) (2021.08.30.)

Koltai Tibor újra színre lép (1.) (2021.08.25.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 4. (2014.10.24.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 3. (2014.10.21.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 2. (2014.10.18.)

Az MSZP egerszegi „árulója” (2014.10.16.)

Fehér szegfűt Erikának! (2014.10.08.)

Visszalép az MSZP egerszegi jelöltje? (2014.10.08.)