Horváth Jácint volt az első válaszoló

2022. 02 17. 08:46

Horváth Jácint és Márki-Zay Péter. Egyformán értelmezik a kijelentést.
Fotó: Horváth Jácint Facebook oldala

Márki-Zay Péter hírhedté vált fonyódi beszéde után – miszerint ők a kommunistákat és a fasisztákat is képviselik – levelet írtunk az ellenzéki koalíció három zalai képviselőjelöltjének, hogy mi a véleményük miniszterelnök-jelöltjük kijelentéséről, amit – szokásához híven – később letagadott, s másfajta értelmezést adott neki.

Elsőként Horváth Jácint, a 3. számú választókerület (Nagykanizsa és környéke) válaszolt. Levelét természetesen egyetlen betű megváltoztatása, kihagyása nélkül közöljük, s várjuk dr. Csidei Irén (1. sz. választókerület, Zalaegerszeg és környéke) és Elekes István (2. sz. választókerület, Keszthely és környéke) reagálását is.

Ekler Elemér

„Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Megkeresését megköszönve az alábbi választ adom:

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje kijelentései kapcsán még hétfőn egyértelműsítette, mire gondolt ominózus fonyódi beszédében, amit bemásolok:

»Tisztázzuk, mielőtt még erre is százmilliókat költene közpénzből a propaganda: a Fidesz-közeli Munkáspártról és a Fidesz-közeli Mi Hazánkról beszéltem, amikor fasisztákról és kommunistákról volt szó. Fasiszták és kommunisták Orbán Viktor szivárványkoalíciójába tartoznak, a miniszterelnök pedig szélkakasként forog: kommunistaként kezdte, utána liberális lett, most pedig egy szélsőséges pártállamot épít.

Az ellenzéki együttműködésben a baloldaltól jobboldalig sokféle világnézet, politikus, szimpatizáns megtalálható, de fasiszták és kommunisták csak a Fidesz környékén vannak. Mi, a demokratikus ellenzék tagjai a változást és a békét akaró tisztességes magyarokat képviseljük.«

Jómagam is vallom: a változást és a békét akaró tisztességes magyarokat képviseljük. A szélsőséges eszmék képviseletét nem pártjaink között kell keresni.

Fenti válaszom közléséhez mondatok kiragadása nélkül, egyben járulok hozzá.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt közleményének visszaellenőrizhető helye:

https://www.facebook.com/markizaypeter/posts/494515545368256

Tisztelettel

Horváth Jácint

országgyűlési képviselőjelölt, Zala megye 3. sz. vk.”

* * *

A zalai fasisztákat és kommunistákat is képviselik? (2022.02.16.)