Miért akar vitázni, aki nem vitaképes?

2022. 02 11. 08:37

A legjobb műsor az lenne, ha Márki-Zay Péter önmagával vitázna. Talán meg is tudna egyezni néhány kérdésben önmagával, s még elégedett is lenne.
Montázsfotók: MTI

Márki-Zay Péter nagyon szeretne vitázni. Legfőképp Orbán Viktorral. Ez a pszichopata azt hiszi, hogy egy szinten van a miniszterelnökkel.

Nem akarom a WC-s nénit megsérteni, de Márki-Zay Péter vele sincs azonos kategóriában.

MZP kettős állampolgár, ami nemzetbiztonsági okokból kiemelt kockázatot jelenthet. S akkor még nem is beszéltünk mentális és pszichiátriai kockázatáról.

Márki-Zay Péterrel kapcsolatban – nem direkt módon – főnöke, Gyurcsány Ferenc is nyilatkozott.

„Aki a gyávát megmenti, az maga is gyáva. Ez régi dakota közmondás. Én meg nem mentek gyávákat – írta Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán.

A bejegyzés apropója, hogy Gulyás Gergely egy interjúban a minap arról beszélt, nem lát rá esélyt, hogy lesz miniszterelnök-jelölti vita, hiszen „ha valaki objektívan megnézi a mögöttünk hagyott három hónap eseményeit, akkor nincs olyan érzése, hogy a baloldal vezetője Márki-Zay Péter lenne”. A miniszterelnök-jelöltnek az ötletei szerinte csak akkor válnak valóra, ha Gyurcsány Ferenc jóváhagyja őket. Arról, hogy Gyurcsány Ferenccel vitatkozna-e Orbán Viktor, a Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy nyilatkozott: várjuk meg, hogy érkezik-e megkeresés a baloldal első embere részéről.

Várjuk, hogy jelentkezik-e Gyurcsány Ferenc, aki egyszer már vitatkozott Orbán Viktorral. Akkor a Fidesz elnöke valóságos érvekkel állt elő, Gyurcsány Ferenc végighazudta a vitát, sőt Orbán Viktort vádolta ezzel.

2006-ban vitázott egymással Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc. Akkor az MSZP miniszterelnök-jelöltje hazugsággal vádolta a miniszterelnököt, aztán később maga vallotta be Balatonőszödön, hogy úgy csináltak, mintha kormányoztak volna, de csak hazudtak reggel, éjjel meg este.
Képernyőfotó: youtube.com

Nem kellett sok idő, aztán kiderült az őszödi böszme hazugsága.  Olyanokat ígért a választási vitaműsorban, aminek éppen az ellenkezőjét tették kormányzásuk alatt.

Gyurcsány Ferenc tehát kilőve, ő nem vitaképes. Egyáltalán milyen alapon vitatkozhatna ő Orbán Viktorral.

Itt az egyesült baloldal miniszterelnök-jelöltje hívhatná ki Orbán Viktort. Ha holnapra nem tagadná le, hogy egyáltalán kihívta.

S miről is vitatkozhatnának… Arról, hogy kinek hány gyermeke van? Orbán Viktor ezt pontosan tudja. Arról, hogy Zala megyében van-e traumatológia? Ezt a miniszterelnök tudhatja, hiszen Zalaegerszegen volt katona. S ha nem emlékszik erre, akkor udvariasan megkérdezné dr. Csidei Irént, aki hosszú ideig volt a Zala Megyei Kórház főigazgatója, most pedig Zala megye 1. sz. választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje (MZP nem kérdezte meg).

Arról is válthatnának szót, hogy kinek mit jelent a vidék? Erről tudjuk mindkettőjük véleményét. Jó téma lehetne, hogy ki hogyan értékeli a hölgyek szerepét.

S az is szóba jöhetne, hogy mit jelent a haza? Orbán esetében tudjuk. Ám Márki-Zay Péter, mint kettős állampolgár az átlagostól eltérő nemzetbiztonsági kockázat.

S ha vitatkoznának is, MZP a tizedik percben már letagadná, hogy mit mondott öt perccel korábban.

A régi időkben nem azt mondták az ilyen emberekre, hogy vitára képtelenek, hanem azt, hogy nem párbajképesek.

Változtak az idők, de a jelentés lényegében ugyanaz. Régen az ilyen embereket kiközösítették, voltak, akik elővették a pisztolyt a fiókból és megoldották a problémát.

Ma nem kell fegyverhez nyúlni. Csak távozni a politika színpadáról. Messzire és örökre. S ez vonatkozik MZP-re és gazdájára is.

Ekler Elemér