Elég volt a vidéket lenéző és becsmérlő politikából!

2022. 02 10. 12:30

Sajtótájékoztatón tiltakoztak a KDNP-s politikusok Zalaapátiban

Sáringer-Kenyeres Marcell és Vincze Tibor szerint elég volt a vidék becsmérléséből.

– A zalai emberek nem kérnek a baloldal vidéket lenéző és sértegető politikájából! Az elmúlt időszakban a baloldal politikusai több alkalommal tettek becsmérő, a vidéki embereket lenéző és sértegető kifejezéseket. Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje így lát minket, vidéki szavazókat: „Egyszerű, tudatlan emberek”, „fogalmuk sincs róla, hogy hol vannak”…

„Vidékiek, istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek, cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni” – mondta Mécs János, a Momentum alapító elnökségi tagja – hangzott el február 9-én, szerdán Zalaapátiban azon a sajtótájékoztatón, amelyet Sáringer-Kenyeres Marcell (KDNP) keszthelyi önkormányzati képviselő és Vincze Tibor, Zalaapáti polgármestere (KDNP) tartott.

A sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy a baloldal helyi jelöltje, Elekes István (Gyurcsány Ferenc itteni embere) bemutatkozó szórólapjában különbnek tartja magát a zalai polgármestereknél pusztán amiatt, mert ő egy multi cég alkalmazottja. Így fogalmaz a momentumos Elekes István: „Azért fontos, hogy 1998-óta multinacionális vállalatnál vagyok középvezető, mert így a szemléletem más, mint polgármester társaimé, akik nem ilyen háttérrel vezetik településüket.”

Az idézetek alapján a baloldal jelöltje tényleg más „szemlélettel” tekint a vidékre, mint a többi – a vidékért és vidéki emberekért dolgozó – polgármester – hangzott el.

A sajtótájékoztatón hangsúlyozták, hogy az elmúlt 3 évben a Fidesz-KDNP-kormány a Magyar Falu Programon keresztül több, mint 9 milliárd forinttal támogatta Zala megye 2. számú választókerületét, amelyben 100 település található. A Magyar Falu Programnak köszönhetően a kisebb településeknek is lehetőségük adódott arra, hogy megújítsák az infrastrukturájukat, számos út, járda, közösségi épület, orvosi rendelő, óvoda, iskola, játszóterek, temetők újulhattak meg a kormány vidékpolitikájának köszönhetően. A Fidesz-KDNP-kormány hisz a vidéki életben. Elismeri és támogatja azt, míg a baloldal lenézni, és nem tartja támogatásra érdemesnek!

– Április 3-án arról is döntünk, hogy tovább fejlődjön a magyar vidék és érdemi munkát végző vezetők dolgozzanak érte! Meg kell akadályozni a Gyurcsány-féle gőgös, a falusi embereket is lenéző baloldal hatalomra kerülését! – fogalmazta meg véleményét Sáringer-Kenyeres Marcell és Vincze Tibor.