A gősfai példa

2022. 02 10. 11:18

Már a tervek is szóba kerültek. Balról Farkas Tiborné, Nagy Bálint és Manninger Jenő.

Egy 1958-ban épült családi háznak a mai napig tartó történetét ismertette Farkas Tiborné, Gősfa polgármestere február nyolcadikán a vendégek és az újságírók előtt. Az akkori tanácselnök megvásárolta, hogy az a közösségi tér színhelye legyen. Itt került elhelyezésre a könyvtár is. 1990-ben felújítás és bővítés is történt. Azóta az éppen aktuális önkormányzatnak eltökélt szándéka volt a felújítása. Sokáig eredménytelenül.

2019-ben a Vidékfejlesztési Program keretében tetőfelújítást végeztek, a külső nyílászárókat kicserélték, s napelemeket szereltek fel. A belső terek felújítására akkor nem volt pénz, aztán a Magyar Falu Program keretében benyújtott pályázatuk sikerrel járt, 27 millió forintot nyertek. Ebből teljes belső felújításra került sor.

Újabb sikeres pályázat eredménye a szalagátvágás. Jobbról a kivitelező cég képviseletében Baumgartner József.

Más pályázatokon is sikeres volt Gősfa. 5 millió forint támogatásban részesült a temetői parkoló kialakításához, 6 millió forintot nyertek a közterületek karbantartásához szükséges eszközök beszerzéséhez. A játszótér bővítésére 4 millió forintot, a közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzésre és bértámogatásra 5 millió forintot, orvosi eszközök beszerzésére 2 millió forintot kaptak.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője Gősfát példaként említette a pályázók között. A választókerület 98 települése több, mint 7 milliárd forintot nyert el a Magyar Falu Program keretében.

Nagy Bálint, Zala megye 2. számú választókerületének elnöke, országgyűlési képviselőjelölt arról szólt, hogy a Fidesz-KDNP választási győzelme esetén folytatódik a magyar falvak támogatása.

(e)

A gősfai könyvtár.

Az orvosi rendelő.
Fotók: Zalatáj