Ezúttal Keszthelyen osztottak szociális tűzifát

2022. 02 09. 14:28

Megérkezett a tűzifa…

90 rászoruló kap Zalában tűzifát. A Zala Megyei Védelmi Bizottság ebben az évben, már 10. alkalommal támogatja a rászoruló családokat tűzifával és élelmiszer csomaggal. Keszthelyen, a Lehel utcában lakó 86 éves Terike néni kapta meg az aprított akácfát, ami nagy segítség a fűtés megoldásában.

A Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke, dr. Sifter Rózsa a védelmi bizottság önként vállalt feladatáról beszél Keszthelyen Vincze Mártonné udvarában. Az idős asszony aprított tűzifát kapott a téli tüzelő pótlásához.

– Már tíz éve részesítjük Zala megye legrászorultabb családjait tűzifa juttatásban. Az idei évvel együtt immáron 700 Zala megyei családnak tudtunk segítséget nyújtani. Ezt az akciónkat most is köszönhetjük két gazdálkodó szerv támogatásának. A Magyar Gáztároló Zrt.-nek és az Omega GM Kft.-nek. Ez utóbbi szervezet ingyen szállítja helyszínre a tűzifa támogatást. Minden alkalommal igyekszünk még plusz segítséget is nyújtani – mondta dr. Sifter Rózsa.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő köszönte meg a védelmi bizottság munkáját, a támogatás koordinálásában végzett munkát.

Élelmiszercsomagot is kapott az idős hölgy.

Az 1,3 köbméter fa átadásán Keszthely polgármestere, Nagy Bálint köszöntét fejezte ki. Hangsúlyozva, hogy a települések életében az egyik legnagyobb és legfontosabb feladat a szociálisan rászorulók megsegítése.

– Alapvetően én ezt mindig is fontosnak tartottam és nemcsak, hogy fontosnak, hanem azt gondolom, hogy a települések vezetőinek kötelessége is az, hogy a települések segítsenek a rászoruló lakóikon. Különösen most, amikor láthatjuk azt, hogy az elmúlt két évben a világjárvány okozta gazdasági válság számos olyan gazdasági közösségben okozott kár, amit a vírus tett tönkre vagy vírus okozott, nagyon fontos és még jobban felhívta a figyelmet azt gondolom arra, hogy a szociálisan rászorulóknak segíteni kell. Mi erre itt Keszthelyen eddig is nagyon nagy figyelmet fordítottunk és fogunk fordítani a jövőben is – emelte ki Nagy Bálint, aki egyébként a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje a választókerületben.

A 33 ezer forint értékű tűzifa mellé élelmiszercsomagot is kapott Vincze Mártonné, Terike néni, aki 1964 óta lakik a keszthelyi ingatlanban. 14 éve él egyedül. Nagyon örült a támogatásnak.

– Nagy köszönettel tartozok, az biztos, hogy így rám gondoltak. Azért egy darabig elég lesz ez nekem, a kis cserépkályhába. Mert mikor a gázt le is kapcsolom muszáj fűteni. Este hét óra után olyan hidegnek érzem a lakást, hogy szinte fázok. A cserépkályha melege ilyenkor nagyon jó.

Február végéig 90 zalai család kap a védelmi bizottság által tűzifa támogatást és fertőtlenítőt is tartalmazó csomagot. A száraz akácfa Keszthelyen és térségében 25 rászorulónak segít megoldani a tél végi fűtését.