Paks példája

2022. 02 08. 09:12

Figyel erre az MLSZ?

Leckét adtak a Fradinak az Üllői úton.
Fotó: fradi.hu

Nem értem, hogy az MLSZ szakmai stábja miért nem települ át néhány napra Paksra tanulmányozni az ott folyó munkát.

Szerény vidéki környezet, nem túl gazdag háttér. Nincs légiós, nincs botrány. Eligazol az NB I gólkirálya, Hahn János, majd az élvonal egyik legképzettebb játékosa, Bognár István, az edző fia. Aztán az Üllői úton megverik 3-0-ra az FTC-t, a magyar labdarúgás kirakatcsapatát. A góllövőlistát az „ikermackók” egyike, Ádám Martin vezeti fölényesen.

Az edző, Bognár György, az egykori kiváló válogatott játékos pedig nyugodtan ül a kispadon, nem ugrabugrál az oldalvonal mellett. Jobbára tetszik neki csapata játéka, ahogy nekünk is. Néha-néha azért elmondja véleményét a látottakról, a játékvezetésről, s egyéb dolgokról. Természetesen csak a labdarúgással kapcsolatban. Ilyenkor az MLSZ aktuális bizottsága eltiltja, felküldi a lelátóra.

A ZTE is a fővárosban nyert 2-0-ra múlt pénteken az MTK ellen.
Fotó: ztefc.hu/Horváth Krisztián

Azt viszont az MLSZ illetékes bizottsága évek óta nem veszi észre, hogy az NB I-es mérkőzések szakkommentátora lehet játékosközvetítő is. Konkrétan dr. Horváth Zsolt, aki aztán osztja az észt nekünk. Körülbelül olyan szinten, mint egy átlagszurkoló. Csak egy kicsit szubjektívebb módon. Ám ez a küldetéséből is fakadhat.

No, de térjünk vissza Paksra! Mert ma szerintem ez a magyar klubfoci varázslatos szigete…

Egy szempontból nem szerencsés talán a Paks FTC elleni győzelme. A Fradi ugyanis vasárnap Zalaegerszegre jön a ZTE vendégeként. A lélektani prognózis szerint egy feltüzelt Ferencváros érkezik, amelynek nem lehet más célja, mint a győzelem, mert különben fejek hullhatnak az Üllői úton.

Mi lehet a recept ellenük? Tiszta fejjel kell pályára lépni. A ZTE ugyanis most nincs vészhelyzetben…

Ekler Elemér