Keresztkérdések Keresztes Csabának

2022. 02 07. 10:25

– avagy egy elmaradt interjú utóélete

Arra nem is merünk gondolni, hogy Keresztes Csaba csak a maszk miatt nem akar válaszolni.
Fotó: Keresztes Csaba facebook oldala

A Zalatáj választási sorozatában szerettük volna megszólaltatni Keresztes Csabát, a Demokratikus Koalíció Zala megye 1. számú választókerületének elnökét. Először elfogadta a felkérést, de néhány nap múlva – amikor konkrét időpontot szerettünk volna egyeztetni – visszakozott.

Ezt követően jeleztem – cikkünk alatt olvasható –, hogy elküldöm neki azokat a kérdéseket, amiket szerettem volna feltenni személyesen. S persze ezeket megosztom olvasóinkkal is.

Következzenek tehát a kérdések!

– Az őszödi beszédben az Ön főnöke bevallotta, hogy elk*rták, vagyis csak úgy csináltak, mintha kormányoztak volna. Hol tanultak meg azóta kormányozni, hogy szeretnék megragadni a kormányrudat?

– Azt is bevallotta Gyurcsány Ferenc, hogy hazudtak reggel, éjjel meg este… Most majd – ha nyernek – délelőtt, délután és hajnalban is ezt tennék? Csakhogy teljes legyen a napszakok listája…

– Az Önök miniszterelnök-jelöltje azt hazudta, hogy Zalában nincs traumatológia!…  Dr. Csidei Irén volt kórházi főigazgató, az 1-es számú zalai választókerület ellenzéki képviselőjelöltje tájékoztatta arról Márki-Zay Pétert, hogy ez nem igaz?

– A Jobbikhoz fűződő kapcsolatról Önnek mi a véleménye a korábbi minősítésük alapján (újfasiszták, antiszemiták, cigánygyűlölők, stb.)?

– A Jobbik oltásellenes kampányával az ellenzéki összefogás többi résztvevője is azonosul?

– Hogyan definiálja a DK hazaszeretet fogalmát? Beletartozik ebbe az, hogy Brüsszelben aknamunkát folytatnak megalapozatlan vádak alapján a 2/3-os többséggel háromszor megválasztott sikeres Fidesz-kormány ellen?

Talán nem tart bennünket aberráltnak Márki-Zay Péter, ha országjárását inkább neveznénk ámokfutásnak, mint kampánynak… Kíváncsiak leszünk természetesen dr. Csidei Irén véleményére is.
Fotó: Tiéd a Város

– Korrekt-e, hogy itt, Zalában az ellenzéki táborba tartozó politikustársai közül némelyekkel szemben olyan elmarasztaló véleményt fogalmaz meg, amiket nem tud alátámasztani?

– Az Önnel tervezett interjú meghiúsulása miatt kérdezem: a budapesti pártközpontban tiltják, hogy a vidéki DK-s politikusok nyilatkozzanak egy más véleményen lévő lapnak?

– Az ellenzéki politikusok irreális választási ígéretei egyrészt merőben ellentétesek azzal, amit kormányzásuk alatt tettek. Másrészt, ha összeadjuk ezeknek a hamis ígéreteknek az anyagi vonzatát, az meghaladja talán még az USA költségvetését is. Komolyan gondolják, hogy ezt elhiszik az emberek?

–  Ha van egy felkapott téma, akkor azonnal ötletekkel állnak elő. Aztán amikor ez a téma már nem szerepel napirenden, önök el is felejtik. Miért nem tartják „melegen” a témát?

– Márki-Zay Péter ámokfutásával azonosul?

Tisztelt Keresztes Úr!

Ennyi kérdésem lett volna első nekifutásra. Bízva abban, hogy a Zalatáj irányvonalától ugyancsak eltérő elveket valló Koltai Tibor és Föőr Gábor több részben is kifejtett véleménye után, talán Önnel is eljutok idáig.

Sajnálom, hogy nem vállalta a beszélgetést. Remélem, hogy országgyűlési képviselőjelöltjük, dr. Csidei Irén nem kosaraz majd ki…

Üdvözlettel:
Ekler Elemér

 

Zalai választási játékok  (2022.02.04.)