Zalai választási játékok

2022. 02 04. 09:05

Keresztes Csaba nemet mondott

Márki-Zay Péter zalaegerszegi kampányrendezvényén, balról Keresztes Csaba, Péterfi Judit kampánytanácsadó, Márki-Zay Péter és dr. Csidei Irén.

Zala megye választókerületeiben a „Fidesz-bérenc” Zalatáj „az ellenzék megtévesztése céljából” (ezt mondják egyesek – a szerk.) szándéka szerint megszólaltatja a kormányzópárt megdöntésére szövetkező ellenzéki koalíció zalai politikusait, sőt még az ellenzék ellenzékének jelöltjeit is.

Nyilatkozott már Koltai Tibor, az egykori MSZP-s képviselőjelölt, Föőr Gábor, akinek hovatartozása a választási kampány szempontjából nem egyértelmű. Az viszont – elmondása szerint – biztos, hogy nem indul a választáson. Ez – ahogy az ellenzék jelöltjei gondolják – egyáltalán nem biztos.

Következő riportalanyunk lett volna Keresztes Csaba, a Demokratikus Koalíció választókerületi (1. sz., Zalaegerszeg) elnöke, aki nem indul a választáson, sőt az előválasztáson sem vett részt. Az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje dr. Csidei Irén ebben a körzetben.

Keresztes Csaba (balról) kampányolás közben.
Fotók: Keresztes Csaba Facebook oldala

Megkeresésünkre Keresztes Csaba először vállalta az interjút, majd az időpontegyeztetést kérő telefonunkra nem válaszolt. Többszöri hívásunk után aztán jelentkezett, de nem jártunk sikerrel az interjút illetően. Keresztes úr nem vállalta a beszélgetést. Meggondolta magát. Ezt azzal indokolta, hogy a Zalatáj kampánylap.

Erre három nap alatt jött rá. Vagy talán Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció sajtófőnöke tett lakatot a szájára?

Bevallom, telefonbeszélgetésünk közben elkövettem egy szóbotlást. Keresztes urat lejobbikoztam. Mert akkor már Benke Richárdra gondoltam, reménybeli újabb interjúalanyomra.

Ez nem volt szerencsés közbevetés. Keresztes úrnak érthetően nem tetszett. Igaza volt ebben. Remélem, Benke urat ez nem riasztja el, ha interjút kérek tőle.

Keresztes úrnak pedig majd elküldöm írásban azokat a kérdéseket, amikre szerettem volna választ kapni. Rendhagyó interjú lesz.

Ekler Elemér