Újabb oltási akció Zalában

2021. 12 16. 09:38

Csütörtök délutántól szombatig…

Az orvos átadja egy hölgynek az oltási igazolást, miután beoltották a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik adagjával a zalaegerszegi Zala Megyei Szent Rafael Kórházban 2021. december 14-én.
Fotó: MTI/Varga György

Az oltási akcióhetek sikerére és az omikron vírus magyarországi megjelenésére tekintettel újabb oltási akció lesz december 16. csütörtök és december 18. szombat között a kórházi oltópontokon. Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval fel lehet venni akár az első, akár az elmaradt második, akár a megerősítő harmadik oltást. A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg előző oltásait.

Az oltási akció keretében Zala megyében 4 helyszínen, a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban (Zalaegerszeg), a Kanizsai Dorottya Kórházban (Nagykanizsa), a Keszthelyi Kórházban, valamint a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban lehet felvenni előzetes időpontfoglalás nélkül a vakcinákat, a következő időpontokban:

december 16. csütörtökön 14-18 óra között,

december 17. pénteken 14-18 óra között,

december 18. szombaton 10-18 óra között.

A kórházi oltópontokon az oltási akció keretében csak a 12 év felettieket oltják.

Az oltópontokon továbbra is ötféle vakcina lesz elérhető: Pfizer, Moderna, Janssen, Sinopharm és AstraZeneca.

Az Országos Oltási Munkacsoport januárra további oltási akciónapokat tervez, amikor a kórházi oltópontok mellett minden járási székhelyen, illetve a háziorvosi rendelőkben is lesz oltás.

2021. december 15-től elindult továbbá az 5-11 éves gyermekek oltása is, mely továbbra is csak időpontfoglalással vagy a házi gyermekorvosoknál lehetséges, előzetes egyeztetést követően. (Forrás: Zala Megyei Kormányhivatal)