Magasan képzett kormánytisztviselők segítik az ügyintézést Zalában is

2021. 12 15. 13:47

Huszonketten tettek sikeres vizsgát…

Huszonketten vettek át kormányablak-ügyintéző oklevelet december 14-én a zalaegerszegi Megyeházán. A Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Miniszterelnökség egész országra kiterjedő projektjének célja az államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése volt.

A közigazgatás hatékony működéséhez elengedhetetlen a kormányablakban dolgozók folyamatos képzése, ami nagyban javítja az ügyintézés minőségét, ezáltal pedig növekszik az ügyfelek elégedettsége – mondta dr. Sifter Rózsa az oklevelek ünnepélyes átadásán. Zala megye kormánymegbízottja hangsúlyozta: Magyarországon 2016-2021 között több mint 3500 kormánytisztviselő végezte el a kormányablak-ügyintéző képzést, idén több mint ezer főt vontak be a képzésbe, Zalából pedig huszonketten tettek sikeres vizsgát.

A kormánymegbízott először az oklevelet szerzőknek gratulált, majd a kormányablakok indulását, a közigazgatási reformot idézte fel.

Az országos kormányablak-rendszer kiépítése 2011. január elsején kezdődött, az integrált intézmény a gyors és hatékony, az egységes szakmai elvárások alapján történő ügyintézést jelenti – mondta. A program keretében a kormányablakok mind számukat, mind funkcióikat tekintve az évek során – létjogosultságuk és sikerük egyértelmű mutatóiként – folyamatosan bővültek. A kormánymegbízott hangsúlyozta: az állampolgári elégedettség elengedhetetlen feltétele a szakmailag és mentálisan felkészült kollektíva, a megújított kormányablak ügyintézői képzés pedig pontosan e cél eléréséhez járul hozzá. Az országos hatáskörű közigazgatás-fejlesztési (KÖFOP) projektek egyszerre több kormányhivatalban indultak el – tájékoztatott dr. Sifter Rózsa, melyek közül a „Területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése” nevű jelenlegi projektet a Miniszterelnökség és a Veszprém Megyei Kormányhivatal konzorciuma valósította meg. A változó jogszabályi környezet megköveteli a naprakész információk elsajátítását, a tudás folyamatos bővítését. A kormányhivatalokban pontosan ilyen felkészült, felelősségteljes szakemberekre van szükség, akik az államigazgatásban történt változások mellett nyomon követik a piaci folyamatokat is – szólt a képesítést szerzőkhöz a kormánymegbízott, végül hozzátette, a mostani képzésben különösen hangsúlyt kaptak az ügyfélszolgálati stresszkezeléssel, valamint a fogyatékkal élő személyek ügyintézésével kapcsolatos gyakorlatok.

Az ünnepség az oklevelek ünnepélyes átadásával zárult. (Forrás: Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal)