Egészen véletlenül…

2021. 12 13. 12:08

 

Egy vitatható büntetővel nyert a vörösben lévő Liverpool.
Fotó: AFP/Oli Scarff

Az angol Premier League legutóbbi fordulójában egy érdekes dologra figyeltem fel. Négy mérkőzésre szeretnék kitérni.

A második helyen álló Liverpool hazai pályán 1-0-ra nyert a középmezőny aljához tartozó Aston Villa ellen. A győztes gól a 66. percben 11-esből született.

A listavezető Manchester City – ugyancsak otthoni környezetben – a nyolcadik Wolverhamptont gyűrte le 1-0-ra a 66. percben lőtt 11-es góllal.

A harmadik helyen tanyázó házigazda Chelsea a 15. Leeds ellen győzött 3-2-re, úgy, hogy két 11-est értékesített.

Az utolsó helyezett Norwich otthonába látogatott a szebb napokat látott, jelenleg ötödik helyen álló Manchester United Egy góllal nyert, azt „természetesen” 11-esből szerezte.

Négy élcsapat keserves egygólos győzelme a sokkal esélytelenebb együttesek ellen. Mindegyik rúghatott 11-est, gyakorlatilag minden mérkőzés ezzel dőlt el. Egészen véletlenül…

Hogy jogosak voltak a büntetők? A játékvezetők megadták. Aki saját szemével is szeretne erről meggyőződni, nézze vissza. Lehetnek kétségei.

Azt mondják a magyar focibarátok, hogy a hazai játékvezetők ítéletei nem a kiscsapatoknak kedveznek. Ha rendszeresen nézik az angol élvonal mérkőzéseit, alighanem rájönnek, hogy a magyar sípmesterek csak ipari tanulók lehetnek angol kollégáikhoz képest. Már ami a tekintélytiszteletet jelenti…

Ezt a legutóbbi angol bajnoki forduló is jól mutatta.

E.E.