Folytatódik a kerékpáros úthálózat fejlesztése

2021. 12 10. 08:20

Balról Ruzsics Ferenc, Pácsonyi Imre, Bene Csaba (alelnökök), dr. Pál Attila elnök és dr. Mester László főjegyző.

A Zala Megyei Közgyűlés dr. Pál Attila elnök vezetésével 2021. december 9-én, csütörtökön közmeghallgatást és ülést tartott.

A közmeghallgatás keretében Baracskai József, Zalaszentgrót város polgármestere kért szót és kérte a Zala Megyei Közgyűlés elnökétől a város és térsége fejlesztési lehetőségeinek áttekintését.

A testület ezután elfogadta a kiküldött meghívóban szereplő napirendi pontokat és azok tárgyalási sorrendjét, majd az elnöki beszámolót és a lejárt határidejű határozatokról szóló jelentést.

Ezt követően a Zala Megyei Német Önkormányzat tevékenységéről szóló tájékoztató elfogadására került sor. A beszámoló kitért a megvalósított kulturális programokra és arra, hogy 2022-ben ünnepli magyarországi létének 300. évfordulóját a zalai német közösség.

A közgyűlés a pénzügyi kihatású döntések között módosította 2021. évi költségvetését, amelynek bevétel-kiadási főösszege 984.360 e Ft-ról az elmúlt időszakban bekövetkezett változások, bevételi többlet miatt 1.007.018 e Ft-ra módosult.

A soron következő szavazással a Zala Megyei Közgyűlés is kinyilvánította csatlakozási szándékát a Nemzeti Klímavédelmi Szövetséghez.

A megyei önkormányzat előző uniós ciklusban megvalósított kerékpárút-fejlesztési tevékenységére alapozva a 2021-2027-es időszakban is folytatni kívánja a megyei kerékpáros útszakaszok mennyiségi és minőségi fejlesztését, hálózatba szervezését. Ennek keretében első körben négy támogatási kérelem benyújtását tervezi: a Keszthely-Gyenesdiás szakasz Gyenesdiás közigazgatási területére eső részét; a Garabonc-Nagyrada-Zalaszabar szakaszt, amely a meglévő zalakarosi kerékpárút folytatása; a Zalavár-Sármellék szakaszt a Kis-Balaton mentén, továbbá a Tornyiszentmiklós (országhatártól) – Becsehelyig terjedő nyomvonalat, részben új építéssel, részben kerékpárút kijelöléssel.

Szokásos év végi napirendként tárgyalta és elfogadta a testület a jövő évi ellenőrzési tervet, valamint a munkatervet is. (Forrás: Zala Megyei Közgyűlés)

Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere (Demokratikus Koalíció) szót kért a közmeghallgatáson.
Fotók: Zalatáj