Ismét meghosszabbították az oltási akciót

2021. 12 06. 13:52

Zala megyében 5 helyen várják az oltakozókat

Megkapja egy férfi a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik adagját a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban Zalaegerszegen 2021. december 3-án.
Fotó: MTI/Varga György

A nagy sikerre való tekintettel december 12-ig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így ezen a héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa. Zala megyében ezúttal is 5 helyen várják az oltakozókat.

Minden nap várják a kórházi oltóhelyek azokat, akik a koronavírus elleni vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisát szeretnék megkapni. A kórházak országszerte továbbra is megemelt oltási kapacitással vannak nyitva. Zala megyében Zalaegerszegen a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, Nagykanizsán a Kanizsai Dorottya Kórházban, Keszthelyen a Keszthelyi Kórházban, Hévízen a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban lévő kórházi oltópontokon a hét minden napján reggel 7-től este 7-ig várják az oltásra érkezőket. Emellett a megyében Lentiben, a dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézetben is elérhető a vakcina, itt az oltásra nyitva álló időtartam 2021. december 6-tól kezdődően eltér a kórházi, reggel héttől este hétig húzódó sávtól. Utóbbi esetében szintén a hét minden napján, de reggel 8 és délután 14 óra között várják az oltakozni szándékozókat.  A kórházi oltóhelyek pontos listája a koronavirus.gov.hu oldalon is megtalálható.

Első és második körös, valamint a megerősítő harmadik oltásra továbbra is mind az ötféle elérhető vakcina rendelkezésre áll: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Aki már korábban regisztrált, javasoljuk, hogy az eeszt.gov.hu oldalon keresztül foglaljon időpontot, így elkerülheti az esetleges várakozást. Az időpontfoglalás nélkül érkezőket érkezési sorrendben oltják be.

Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az érkezők magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a regisztrációs lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot (utóbbi a harmadik oltás esetén is kell), amely szintén a koronavirus.gov.hu oldalon található, akárcsak a 12-17 évesek számára szükséges szülői hozzájáruló nyilatkozat, valamint minden, az oltással kapcsolatos információ.

Az első akcióhét november 22-i kezdete óta már több mint 1 millióan vették fel az első, második, vagy a megerősítő harmadik oltást. Ez utóbbi azért kulcsfontosságú, mert a gyártók és az orvosok szerint is a második dózis felvétele után 4-6 hónappal csökken a szervezet védekezőképessége, ami a megerősítő oltással ismét 80-90 százalékra emeli a védettséget.

További információ: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/minden-fontos-az-oltasi-akciorol

Forrás: Zala Megyei Kormányhivatal