A műtrágya hatása Márki-Zay Péter agytekervényeire

2021. 12 06. 08:43

Márki-Zay Péter: klinikai eset…
Fotó: blogstar.hu

Egy kampányrendezvényen azt találta mondani ez a messziről jött szélhámos, akit Márki-Zay Péternek hívnak, hogy Zala megyében nincs traumatológia.

Nem ártana, ha ez a kettős állampolgárságú modern Háry János (Garay János az Obsitos című elbeszélő költeményének főhőse, aki egy jószándékú füllentő volt Márki-Zay Péterrel ellentétben), nem csak a Bige-milliókat gyűjtené, s a hülyeség-lexikonjából olvasna fel vagy idézne haknizásai során, hanem normális tanácsadókhoz is fordulna néha. Azok elmondanák neki, hogy Zala megyében három városban is van traumatológia: a keszthelyi, a nagykanizsai és a zalaegerszegi kórházban. S talán azt is közölnék vele, hogy Zalaegerszegen szó sem volt a traumatológiai osztály felszámolásáról, csak az orvosok „kezelték” a vezetést egy kis bérzsarolással. Aztán feladták a sikertelen „terápiát”, s azzal kezdtek foglalkozni, amire egykor felesküdtek.

Azt már én üzenem Márki-Zay Fényevő Péternek, hogy Zalaegerszegen, a pózvai városrészben lévő külső kórházban van egy részleg, amit a megyeszékhelyi kocsmákban csak diliházként emlegetnek. Azt hiszem, van annyi respektem szülővárosomban, hogy egy gumifalú különszobát el tudnék neki intézni.

Ő mondta, hogy meg lehet nyerni egy választást, amíg az embereket sötétben tartják és trágyával etetik. Nos, ebben a zalai, pózvai gumiszobában jól fel lehet készülni a választásra. Akkor sem lehet gondja fényevő Péterünknek, ha lekapcsolják a villanyt, a trágyáról pedig – a milliók mellett – a műtrágyakirály, Bige László könnyedén gondoskodhat. Akár naponta is…

Ekler Elemér