Hajrá karácsony szelleme és ünnepe!

2021. 12 01. 12:26

Az Európai Bizottság újabb aljassága

Ő Helena Dalli… Ennek az elmebeteg képződménynek (amit Európai Bizottságnak hívnak) az egyenlőségért felelős biztosa. Senkinek sem tűnne fel egy diliházban, mert oda való…
Fotó: Frederick Florin/POOL/AFP

Az Európai Bizottság visszavonja a testület tagjai számára előírt, belső és külső kommunikációs iránymutatásokat tartalmazó, vitákat kiváltó dokumentumát, és tovább dolgozik annak véglegesítésén – jelentette be keddi közleményében Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős biztosa.

Egy, az Il Giornale című olasz napilap hétfői számában megjelent híradás arról számolt be, hogy a kommunikációs iránymutatás egyebek mellett a „karácsonyi időszak” helyett az „ünnepi időszak” kifejezés használatát, valamint a hagyományos európai keresztény nevek tiltását javasolja a nem keresztény emberek érzékenységének tiszteletben tartása érdekében. Az új irányelvek nevek említése esetén például a Mária helyett a Malikát javasolta. Antonio Tajani az uniós parlament volt elnöke, az olasz jobboldali Hajrá, Olaszország! párt politikusa hétfőn bejelentette, hogy interpellációban vár választ az Európai Bizottságtól arra a kérdésre, hogy vajon az új brüsszeli kommunikációs iránymutatás tiszteletben tartja-e a gondolati és véleménynyilvánítási szabadságot. Helena Dalli keddi közleményében rámutatott: kezdeményezésének lényege az volt, hogy bemutassa az európai kultúra sokszínűségét, és azt, hogy „a bizottság befogadó minden társadalmi réteg és meggyőződés iránt”.

Dalli úgy vélekedett, hogy az iránymutatások közzétett változata ezt a célt nem szolgálja megfelelően, nem kiforrott eléggé és nem felel meg a bizottság minőségi normáinak. „Az iránymutatások kidolgozása egyértelműen több munkát igényel, ezért a jelenlegi dokumentumot visszavonom, és tovább dolgozunk a végső változaton” – tette hozzá.

Giorgia Meloni a jobboldali ellenzéki erő, az Olasz Testvérek (FdI), valamint az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai pártcsalád elnöke közösségi oldalán győzelemként jelentette be a bizottsági dokumentum visszavonását.

„Megmenekült a karácsony” – írta Meloni. Hozzátette, mivel az Európai Bizottság számára a karácsony megünneplése „sértő vagy kevéssé befogadónak” tűnik, ezért majd az FdI megünnepli. Bejelentette, hogy a jobboldali ellenzéki párt december 6. és 12. között Rómában megrendezi a konzervatív erők karácsonyát.

Az Atreju elnevezésű jobboldali politikai találkozó karácsonyi változatáról lesz szó: utolsó rendezvényét 2019 szeptemberében tartották.

Nálunk a karácsony karácsony marad… Európa legnagyobb templomi betlehemje a Somogy megyei Vörsön.
Fotó: programturizmus.hu

A szintén jobboldali Liga vezetője, Matteo Salvini ugyancsak a közösségi oldalán írt: “Mária az anya, József az apa, éljen a szent karácsony! remélve, hogy senkit sem sértődik meg” – fogalmazott.

Az olasz püspöki kar (CEI) napilapja a L’Avvenire úgy vélte, hogy az Európai Bizottság a „semlegesség nevében az európai gyökereket vágja ki”.

A Coldiretti, a legnagyobb agrárszövetség a dokumentum visszavonása után kiadott közleményében kiemelte: az Európai Unió „utolsó őrületének a vallási, kulturális és agrárgyökerek elárulása számít, amellyel évezredes néphagyományokat törölnek el”.

Az európai identitás gyengítésének folyamata most a karácsonyt vette célba, melynek „a család és az ünnepi asztal” az első számú jelképe – olvasható a Coldiretti közleményében, amely szerint az EU legszívesebben rovarokat tenne az európaiak asztalára. (Forrás: MTI)

 ***

A kezdeményezés nem a sokszínűséget mutatja be, hanem a kezdeményező EB-tagok romlottságát, aljasságát, cinikusságát.

Lehetne cifrázni, de ezek a gazemberek azt sem érdemlik meg, hogy időt pazaroljak rájuk.

Beteg emberek, gyógyíthatatlanok… Undorító élősködők!

Ekler Elemér