Sok cápa támadja a közvagyont

2021. 11 24. 09:30

Nehéz megzabolázni a hatpárti koalíció ragadozóit

További „érdekességek” is várhatók az álarcostól.
Kép: képernyőfotó

Újabb Anonymus-videó került szerkesztőségünk birtokába, amelyen két, a városháza ügyeire rálátással rendelkező személy – egyikük hangja gyanúsan Bajnai Gordonra emlékeztet – arról beszélget, hogy hogyan is működik a „jutalékos rendszer”, amelyről már korábban közzétett egy videót a maszkos alak. A történet újabb felvonásában vélhetően Bajnai magyarázza el egy érdeklődőnek, hogy a fővárosi, hatpárti koalíció körül még a korrupciót sem egyszerű üzemeltetni, ugyanis mindig van egy másik „cápa”, aki szintén jutalékot kér a lehetséges „üzletekből”.

Igazi maffiahálózat szállta meg a budapesti városházát, amelyet immáron egy sor hangfelvétel bizonyít. Korábban Anonymus nyilvánosságra hozta, hogy Bajnai Gordon emberei üzemeltethetik a fővárosi korrupciós hálózat „jutalékos” rendszerét, majd arról is beszámolt a maszkos alak, hogy Bajnai személyesen ismeri a városháza eladásának feltételezett szereplőit. Legújabb videójában pedig most Anonymus bemutatja, hogyan is működik pontosan az a maffiamódszer, amivel a dolgokat intézik a városházán.

Az újabb hangfelvételen egy gyanúsan Bajnai Gordonra emlékeztető személy arról beszél egy érdeklődőnek, hogy a hatpárti koalíció még a korrupciót is nehézkesen tudja üzemeltetni– nemhogy a várost –, hiszen a sok pártból sokan szeretnének „közvetítőként” funkcionálni, ha megszimatolnak egy üzletet.

„Tehát ez ugye egy hatpárti koalíció (…) Itt valaki megszagolja egy dealnek, egy üzletnek a lehetőségét, akkor rögtön mindenki magát akarja közvetítőnek betenni. Azért, hogy aztán jutalékot kérhessen – hangzott el a felvételen.

A kérdező fél erre visszakérdez, utalva arra, hogy Tordai Csaba, Karácsony nem hivatalos jogi tanácsadója tud-e segítséget nyújtani abban, hogy a „jelentkezőket” összefogja annak érdekében, hogy ne kelljen olyan sok szereplővel tárgyalnia a vevőnek. A kérdező azt is sérelmezi, hogy a sok közvetítő miatt az ár is drágulhat, mire – feltételezhetően – Bajnai azt válaszolja, hogy nem tudja garantálni ezt a segítséget. Vagyis egyrészt megerősíti, hogy Karácsony jogi tanácsadója szerves része a közvagyon kiárusításának, másrészt azt is aláhúzza, hogy gyakorlatilag képtelenség megzabolázni a hatpárti koalíció „cápáit”, akik mind jutalékot remélnek az egyes ügyekből.

„Ezt az igényt megértem, de nem tudom, hogy Tordai úr erre képes lesz-e, mert amint híre megy egy ilyen dolognak egy ilyen koalícióban mindenütt megvannak a cápák – fogalmazott megjegyezve, rengeteg cápa úszkál abban a tóban.

Magyar Ugar

Pesti Srácok