A Jobbik „Láthatatlan embere”

2021. 11 18. 12:03

A parlamenti „előadások” után megéhezik Jakab Péter. Parizerre  és Piros aranyra még futja…
Fotó: Facebook

A Jobbik elnöke tagadja, hogy összejátszik annak a lakásnak a tulajdonosával, amelynek a bérleti díját az Országgyűlés Hivatala fizeti, és állítja, ő lakik abban az ingatlanban.

Jakab Péter lakásbérletéről ír a Bors, a portál szerint a Jobbik két vezető politikusa kereste a szerkesztőséget, és meséltek az ügyről. Ahogy elmondták, elegük lett abból, ahogy Jakab Péter a Jobbikot vezeti és képviseli, és több ügyről is leleplező dokumentumokat ígértek.

A hivatalos szerződések szerint Jakab Budapesten, a XI. kerületi Fraknó utcában bérel egy lakást havi 239 ezer, évi közel 3 millióért, amelyet az Országgyűlés hivatala fizet. A Bors szerint azonban a pártelnök nem lakik a lakásban, hanem azt kiadták másnak.

A Bors újságírói elmentek a Fraknó utcai házhoz is. A gondnok azt közölte, ő nem látta még Jakab Pétert az ingatlanban, de a környéken sem látta, szerinte egy hölgy bérli a lakást, őt látják ki- és bemenni. A lap szerint illető hölgy még egy vállalkozást is bejegyeztetett lakásba. A lakásszomszédok is arról nyilatkoztak, hogy ők sem találkoztak még a Jobbik elnökével.

Jakab Pétert megszólaltatta a Telex. A portálnak azt mondta a pártelnök, hogy az Országgyűlés Hivatala minden vidéki képviselőnek biztosít munkavégzéshez a fővárosban lakást, így neki is. A 423 ezer 780 forintos keretből ő 239 ezer forintot használ fel, melyből egy negyedik emeleti, Fraknó utcai panellakást bérelnek neki. A Jobbik elnöke állítja: „a lakás tulajdonosa nem ismerőse, úgy tudja, budapesti lakos.

„A lakást csak én használom, és csak akkor, amikor a budapesti munkavégzésem indokolja, hisz azért fizeti a hivatal. Korábban a hivatal egy Etele úti panellakást bérelt nekem, ami a földszinten volt, innen költöztem fel a Fraknó utcai panellakás negyedik emeletére idén tavasszal. A tulajdonos tájékoztatása szerint a lakásban semmilyen cég nincs bejegyezve.”fogalmazott Jakab Péter. (Forrás: Mandiner)

* * *

Jakab Péter, a Jobbik műprolija nem csak a parizert, a Piros aranyat és a panellakást szereti – mert így lehet csak azonosulni a „széles néptömegekkel”, hanem rákapott a klasszikus magyar irodalomra is. Most Gárdonyi Géza lehet a kedvence, de meglepetésre nem az Egri csillagok című nagyszerű regény – annak ellenére, hogy Eger közel van születési helyéhez, Miskolchoz –, hanem A láthatatlan ember. Annyira beleélte magát ebbe a szerepbe ez a rosszabbik jobbikos, hogy még annak a háznak a gondnoka sem látta, amelyben saját elmondása szerint az Országgyűlés Hivatala bérel neki lakást, ha Budapestre jön és a Parlamentben rossz ripacsként bemutatja, hogy milyen is egy igazi lumpenproli.

Ez a Fraknó utcában láthatatlan képviselő több mint 6 millió forintjába kerül havonta a Magyar Államnak. Mesés gázsi egy pojáca bohócnak…

Ekler Elemér