A Városháza fantomja…

2021. 11 15. 10:53

A töprengő Karácsony: – Akkor most eladjuk vagy nem adjuk el a Városházát?
Fotó: Magyar Hírlap/Hegedüs Róbert

Úgy látszik, nem csak az Operaháznak van fantomja, hanem a Budapesti Városházának is. Napok óta vezető belpolitikai hír, hogy a félmilliárdos csődtömeg Karácsony Gergely által papíron vezetett (valójában már régóta Gyurcsány Ferenc csapata irányít) fővárosi önkormányzat piacra dobja Budapest egyik legértékesebb ingatlanát (úgy látszik, lassan felélik a korábbi városvezetés 200 milliárd forintos készpénz-hagyatékát, ehhez értenek csak igazán).

Karácsony naponta cáfol, naponta talál ki újabb történeteket, hogy nem úgy van, ahogy tegnap mondta, egyébként sem tud arról, hogy eladó lenne a Városháza.

Hogyan is tudott volna erről ez a teszetosza alak, aki eddig minden szerepkörben bizonyította alkalmatlanságát. Talán csak az általa kitalált méhlegelőkön nem okozna nagy kárt méhpásztorként. Nem tudhat, nem emlékezhet, hiszen memóriája is hiperpasszív, nem csak az angoltudása.

A Városháza fantomja a hibás! Észrevétlenül gubancolja a szálakat, úgy, hogy senki sem tud semmiről. A fantom szivárogtat ki álhíreket Anonymousnak (így írják – a szerk.), az álarcos leleplezőnek. S hogy hihető legyen az összeesküvés-elmélet, még egy bűnbakot is kreálnak a vagyonkezelő cég vezetője személyében. Aki összejátszott a Városháza fantomjával, a Fidesz beépített ügynökével.

Ha ezen az idegenszívű, szedett-vedett ellenzéki koalíción múlna, még az Országházat is dobra vernék. Szerencsére ez a veszély egyelőre nem fenyeget. Ám jó lesz vigyázni, nehogy jövő április után forgalomképes legyen az Ország Háza!

Ekler Elemér

Vajon mi következik a Városháza után?
Fotó: MTI/Jászai Csaba