Akik nem jönnek, s akik nem jöhetnek

2021. 11 10. 09:11

Október 12-én a londoni Wembley stadionban Sallai Roland büntetőből szerez gólt Anglia ellen 1-1. Pontosan egy hónap múlva, november 12-én San Marinót fogadja utolsó hazai mérkőzésén válogatottunk. Szépen illene búcsúzni a közönségől, hiszen Varsóban nem lehetnek magyar szurkolók a FIFA döntése miatt.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Sallói Dániel nem csatlakozhat a magyar labdarúgó-válogatott keretéhez, amely a világbajnoki selejtezők utolsó két mérkőzésére készül.

A magyar szövetség (MLSZ) korábban Twitter-oldalán arról számolt be, hogy az amerikai bajnokságban szereplő Sporting Kansas City úgy döntött, nem engedi el a támadót. Mint a Vencuver elleni mérkőzés utáni orvosi vizsgálat megállapította, sérülést szenvedett, legalább 1 hónapos kihagyás vár rá. Így semmiképpen nem számíthatott volna rá Marco Rossi szövetségi kapitány.

A 25 éves Sallói az MLS mostani szezonjának egyik legjobbja, 30 mérkőzésen lépett pályára, 16 gólt lőtt és 8 gólpasszt adott, csapatával bejutott a rájátszásba, amely november 20-án kezdődik.

A magyar válogatott november 12-én pénteken San Marinót fogadja a Puskás Arénában, három nappal később pedig Lengyelország vendégeként Varsóban zárja a világbajnoki selejtezősorozatot.

***

Talán Sallói Dániel nélkül is (mielőbbi felépülést kívánunk – a szerk.) tisztességesen befejezi világbajnoki selejtezősorozatát a magyar válogatott. Bárhogy is erőltetem az agyamat, de nem jut eszembe olyan tényező, ami nélkülözhetetlenné tenné a nevezett játékos szereplését nemzeti csapatunkban. Viszont lehetőség lesz arra, hogy a válogatott szövetségi kapitánya kipróbáljon olyan játékosokat, akik legalább olyan teljesítményt tudnak nyújtani, mint a nélkülözni kénytelen labdarúgó, ám nincsenek a klub diktátumának kitéve.

Hasonló gondolatok jutnak eszembe, amikor a sporthírekben arról hallok, hogy a magyar férfi kosárlabda-válogatott aktuális mérkőzését Hanga Ádám nélkül kénytelen lejátszani. Felejtsük már ezt el! Hanga régóta nem jön, foglalkozzunk a Hanga nélküli válogatottal!

A fentiek kapcsán Robert Lewandowskira gondolok. Futballról van szó, s a világ egyik legjobb labdarúgójáról. Nem emlékszem arra, hogy a kiváló játékos lemondta volna a lengyel válogatottban való szereplését. S arra sem, hogy klubcsapata, a Bayern München (nem is annyira rossz csapat) ezt tanácsolta volna neki.

Hát ennyit erről. Vannak, akik nem jönnek, vannak, akiknek nem tanácsolják, hogy jöjjenek, s vannak, akiket nem engednek el…

Ekler Elemér