Fideszes „kutyák”

2021. 11 02. 09:56

Tudományágat váltott a liberális tolerancia egyik bajnoka. Közgazdászként nem sok sikerélménye volt. Úgy tűnik, az új területen még kevesebb lesz…
Fotó: ATV képernyőfotó

Lengyel László liberális közgazdász (egyetlen prognózisára nem emlékszem, ami bejött volna) szükségét érezte, hogy megszólaljon. Az ATV Heti egyenleg című műsorában ezt mondta: „Szíjjártó Péter nem létezik. Tudom, hogy most ki van nevezve Orbán Viktor személyes kutyájának, de ő nem létezik. Tudom, hogy ezek kutyák. De azért kutyának lenni állandóan – előbb vagy utóbb meg fognak harapni.”

Úgy látszik – mivel közgazdászként nem aratott nagy sikert Lengyel László – tudományágat váltott. Az emberek és az állatok összehasonlítására vállalkozva Szíjjártó Pétert kinevezte kutyának. Ha a liberális tolerancia egyik szószólója jobban tanulmányozta volna a szakirodalmat, tudná, hogy a kutya az ember barátja. Népszerű állat, nemes élőlény. Ám ha ok nélkül bosszantják, tényleg beleharap az ilyen… Minek is nevezzem őket? Elvbarátját, Borbélyné Bangó Ildikót hívom segítségül. Ő is előszeretettel foglalkozott ilyen összehasonlítással, amikor patkányozni kezdte a Fidesz-szimpatizánsokat. Nem aratott vele nagy sikert, mert visszaszállt rá, ő jut eszünkbe egyből, ha patkányozást hallunk, nem a fideszes szimpatizánsok. Most már Lengyel László is.

Szerintem jobb kutyának lenni, mint patkánynak…

E.E.