Logisztikai központot épít a Magyar Posta Nagykanizsán

2021. 10 28. 08:39

80-100 munkahelyet teremt a beruházás.

Zöldmezős beruházással logisztikai központot épít Nagykanizsán a Magyar Posta egy eddig magánkézben lévő iparterület megvásárlásával – jelentette be szerdán Nagykanizsán a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Cseresnyés Péter – egyben az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára – közölte: a mintegy 5800 négyzetméteres iparterületen 2500 négyzetméter alapterületű csarnok épül. A jövő évben megvalósuló beruházás 80-100 új munkahelyet jelent.

A város északi ipari parkjában épülő logisztikai központnak még idén elkészülnek a tervei, az első kapavágás a jövő év elején várható. A csomagküldemények feldolgozására szánt beruházás 2022 végére valósulhat meg – ismertette a képviselő.

Cseresnyés Péter: – 1500-zal többen dolgoznak ma a városban, mint 2010-ben.

Cseresnyés Péter felidézte, hogy többször éri kritika a városvezetést a munkahelyteremtéssel összefüggésben, holott Nagykanizsán soha nem látott mélységben van a munkanélküliség, a foglalkoztatottság emelkedésének köszönhetően 1500-zal többen dolgoznak ma a városban, mint 2010-ben. Az utóbbi évtized legjelentősebb beruházásai között említette a szivattyúkat gyártó olasz DAB letelepedését, valamint a fiúk elhelyezését szolgáló javítóintézet és a Készenléti Rendőrség létesítményének – százas nagyságrendű munkahelyet jelentő – elkészültét.

Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP) a bejelentés kapcsán arra emlékeztetett, hogy Nagykanizsa hat út találkozásában fekszik, ezért is lehet vonzó a logisztikai központhoz hasonló beruházásoknak. A Magyar Posta pedig olyan cég, amelyik stabilitást jelent – emelte ki a polgármester. (Forrás: MTI)

Balogh László szerint kedvező Nagykanizsa logisztikai elhelyezkedése.