A harangozó magányossága

2021. 10 28. 08:04

Már megint a harangot kongatja ez a lánglelkű szocialista.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Már megint harangot kongat Ujhelyi István, a magyar szocialisták Brüsszelbe delegált őrlángja. Ez a rigolyája szegénynek. Most amiatt szaladt föl a toronyba, mert a magyar miniszterelnök fogadta – fogadni merészelte! – Marine Le Pent. Mint megtudtuk, ezt rosszul tette. „Az, hogy a Fidesz pártelnöke kikkel barátkozik, saját ízlése és saját döntése. Az azonban, hogy Magyarország miniszterelnöke milyen vállalhatatlan politikai vezetőkkel »smúzol«, viszont már nemzetstratégiai kérdés” – tájékoztatta a nemzetet a közösségi oldalán a piros fejű ceremóniamester. (A francia politikus asszony ugyanis állítólag Európa esküdt ellensége, akinek egyértelmű célja az unió szétrombolása.) Hősünk mindjárt le is vonta a konklúziót: „Ezért (is) kell elzavarni a megzavarodott vezetőt (mármint Orbán Viktort – a szerző) a karmelitából jövő tavasszal.”

Jelek szerint Ujhelyi harangozó még nem értesült arról, hogy a hazánkba látogató Marine Le Pen egy, a hazájában bejegyzett párt demokratikusan megválasztott elnöke, akire a választásokon sok millió francia szokott szavazni. (Nagyságrendekkel több, mint az ottani szocialistákra.) Hogy Ujhelyinek a túlzásba vitt harangozás miatt nem jutott ideje kellőképp tájékozódni vagy csak leállt a Cavinton-kúrával, nem tudni. Mindenesetre nem először mutatkoznak rajta az emlékezetkiesés tünetei.

Egy kommentelő ezt írja: „Nektek csak az tetszene, Pisti, ha Orbán Verhofstadt elvtársat meg a többi gerincbajnokot fogadná, és szivárványos ingben a migránskvótáról tárgyalna.” Egy másik az iránt érdeklődik: eldöntötték-e már az MSZP-ben, hogy ki fogja lekapcsolni a villanyt?

Pilhál György
Magyar Nemzet