Szállásadójuk megöléséért súlyos fegyházbüntetésre ítéltek egy zalaegerszegi párt

2021. 10 27. 07:50

A vádlottak és védőik fellebbeztek a Zalaegerszegi Törvényszék ítélete ellen.
Fotó: Zalatáj

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért 20, illetve 18 év fegyházra ítélt kedden a Zalaegerszegi Törvényszék egy férfit és egy nőt, mert 2020-ban halálra verték szállásadójukat.

A 39 éves férfi és 45 éves, hétgyermekes élettársa egy zalaegerszegi házban lakott, ahová az idős tulajdonos befogadta őket, az együttélésük azonban számos nézeteltéréssel járt. Tavaly februárban a házban vendégeskedett a férfi testvére, akivel mindannyian együtt italoztak, majd a testvér lefeküdt abban a szobában, ahol a pár akkor héthónapos közös gyermeke is aludt.

A ház tulajdonosa és a befogadott pár időközben összeveszett, a hangoskodásra a csecsemő is felébredt, akit nagybátyja próbált nyugtatgatni. A veszekedés azonban egyre durvábbá vált, a férfi arcul ütötte szállásadóját, aki ezután be akart menni a saját szobájába.

A pár követte a tulajdonost és tovább bántalmazta. A földre került, jajveszékelő áldozatot ütötték, rúgták és taposták. A testvér telefonon a rendőrséget akarta hívni, de fivére a hívást megszakította.

Miután az áldozat már nem adott életjeleket, a pár tagjai a holttestet először fel akarták darabolni és elégetni, de az is eszükbe jutott, hogy elássák. Végül kitakarítottak a házban, majd elmentek, miután a holttest köré ruhaneműket pakoltak és meggyújtották, de ezzel csak füstöt tudtak okozni.

A vádlottak megpróbálták a felelősséget a férfi testvérére hárítani, aki a gyilkosságot végül bejelentette a rendőrségen. Az egyéb bizonyítékok mellett azonban a poligráfos vizsgálat is kétségbe vonta a két vádlott szavahihetőségét.

A törvényszék a bűncselekmény idején feltételesen szabadlábon lévő 39 éves férfira társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 20 év fegyházbüntetést szabott ki, amelyből feltételesen sem szabadulhat. A nőt ugyanezen okból 18 év fegyházra ítélték, ő a büntetés kétharmadának letöltése után feltételesen szabadon bocsátható.

A férfi és a nő, valamint a védők felmentésért fellebbeztek. (Forrás: MTI)