Bősz Anett megszólalt

2021. 10 26. 10:18

Bár ne tette volna…

„Oszd meg és uralkodj” – idézte Bősz Anett. Latinos műveltségéről még nem ismertük…

– Oszd meg és uralkodj! Ez volt a Római Birodalom jelszava, de úgy tűnik, ezt a kormánypártok is átvették – kezdte napirend előtti felszólalását október 25-én a Parlamentben Bősz Anett (DK). Szerinte „az átlagnyugdíjasok zsebéből mintegy másfél millió forintot húzott ki” a kormány a svájci indexálás megszüntetése miatt. – A gyermekvédelmi törvény pedig az LMBTQ-közösség ellen irányul, és meggátolja a gyermekek ismereteinek kiterjesztését, miközben a családi pótlék tizenegy éve nem emelkedett – vélekedett Bősz Anett, aki szerint a miniszterelnök beszéde is a társadalom megosztottságát fedte fel. – A feszültség szítása nem 2010-ben, hanem 2002-ben kezdődött el, amikor Orbán Viktor azt mondta, hogy a haza nem lehet ellenzékben – jegyezte meg a Gyurcsány-párti képviselő.

Zsigó Róbert államtitkár válaszában elmondta, Bősz Anett rossz helyre címezte a mondatait.

– Ön éppen annak a Gyurcsány Ferencnek a pártjában van, aki elvette a tizenharmadik havi nyugdíjat, az ő idejében emelték tizenötször a gáz árát és háromszorosára a villanyárat – idézte fel az államtitkár, aki jelezte: a kormány azért dolgozik, hogy visszaadja a 13. havi nyugdíjat, és megállapodott az idős emberekkel, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke nem fog csökkenni, amíg a polgári kormány hivatalban van. – Minden idők legnagyobb nyugdíjprémiumát fogjuk kifizetni novemberben, amely nyolcvanezer forintot jelent idős honfitársaink számára – mondta Zsigó Róbert. Közölte: a cél az, hogy Magyarországon könnyebb legyen családot alapítani az otthonteremtési kedvezményekkel, a 25 év alatti munkavállalóknak pedig elengedik az szja-t.

– Most szombaton békés tömeg emlékezett meg október 23-ára, önök ezt a tömeget tizenöt éve megtámadták. Szégyellje magát! – zárta felszólalását Zsigó Róbert.

(Forrás: Magyar Nemzet)

* * *

Zsigó Róbert szembesítette a tényekkel Bősz Anettet.
Fotók: MTI/Koszticsák Szilárd

Zsigó Róbert jóhiszemű politikus, de talán egy kicsit naív. Bősz Anett soha nem fogja szégyellni magát, mint ahogy a harcos hölgytrió másik két tagja, Cseh Katalin és Donáth Anna sem, miután hülyeséget mondanak, vagy tesznek.

Nem fogják szégyellni magukat, mert szándékosan mondanak ilyeneket, s nem azért, mert tudatlanok. Nagyon is tudják, hogy mit mondanak. Provokálnak, mert építeni nem akarnak, vagy talán nem is tudnak. Eddig az utóbbit bizonyították.

Bősz Anettet már régen hallottuk megszólalni. Szerencsére. Most azonban úgy gondolta, hogy a nyilvánosság kíváncsi a véleményére. A hallgatással többre ment volna.

E.E.