Aludj el végre kis Balázs!

2021. 10 26. 10:06

Barkóczi Balázs érdeklődő ember, szeret kérdezni. Rajta tartja a szemét a közpénzen.
Fotó: Facebook

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) hozza nyilvánosságra a futballakadémiák, önkormányzatok és kistérségek azon buszainak bérleti szerződéseit, amelyekkel embereket szállítottak az október 23-ai Békementre – mondta a DK szóvivője.

Barkóczi Balázs hétfői online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a sajtóhírek szerint a CÖF a korábbi évekhez képest is jóval több embert buszoztathatott az idei október 23-i ünnepre.

Két eset lehetséges: a CÖF vagy fizetett ezeknek a buszoknak a használatáért, vagy pedig az eredeti feladatuktól eltérően, törvénytelenül használták fel a járműveket arra, hogy az ország más pontjairól, sőt külföldről hozzanak embereket a Békementre – fogalmazott a politikus.

A szóvivő azt állította, hogy ha fizettek is a járművekért, a buszoztatás akkor is közpénzből történt, mert a CÖF is közpénzből működik. (Forrás: MTI)

* * *

Érdeklődő ember ez a Barkóczi Balázs. Ez természetes dolog, hiszen a kíváncsiság az ember alapvető tulajdonsága.

Eddig Barkóczi elvtárs fürtető kérdésfelvetése rendben is enne. Ám ezzel a kérdéssel pontosan egyidőben azt is megkérdezhetné pártelnökétől, Szemlőhegyi Gyurcsány Ferenctől, hogy az államtól kapott párttámogatást (vagyis közpénzt, nem Barkóczi elvtárs?) mire használja a Demokratikus Koalíció. Talán még Barkóczi Balázs is abból kap tiszteletdíjat vagy egyéb juttatást?

Esetleg azt is megkérdezheti kedvenc Ferencétől, hogy 2006-ban a Motim korábban „spontán privatizált” vagyonából szerződtetett azonosító nélküli „rendőröket” a szemkilövetéshez, vagy azt állami pénzből finanszírozta. Mert erre Ferenc gazda őszinte választ adna. Ő ugyanis ilyenkor nem hazudik, se reggel, se este, se éjjel.

Feltételezem, hogy ismeri József Attila (akit Barkóczi szellemi elődei mindenképpen proletár költőnek akartak kisajátítani, noha ő soha nem volt az) klasszikus sorait, hogy „Aludj el szépen kis Balázs.” Lehetne aktualizálni, mondjuk így: Mert alszik a széken Gyurcsány, Dobrev, Márki-Zay, Karácsony, Jakab és Fekete-Győr András, máma már nem hasad tovább az ellenzéki összefogás. Nincs más hátra, mint aludj el végre kis Balázs!

E.E.