Ármánykodás Brüsszel „füstös irodáiban”

2021. 10 22. 09:46

Célkeresztben Magyarország

És Herr Vekker megszólalt: Ébresztő Európa! Ébresztő világ!
Fotó: Zalatáj

Ülnek a brüsszeli irodákban a Soros György által hizlalt bürokraták, s gondban vannak. Aggasztó hírek érkeznek Magyarországról.

Vera Jourova EU-biztos (Donáth Anna momentumos EP-képviselő csacsogó barátnője – a szerk.) arcredőinek száma hatványozódik, de azért kiböki: – Képzeljétek elvtársak, az általunk támogatott magyar demokratikus ellenzék tagjai úgy buknak a fasiszta Orbán-kormány szociális kedvezményeire, mint gyöngytyúk a meleg takonyra (Jourova elvtársnő jól tájékozott a magyar népi nyelvjárásokban – a szerk.).

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke vakarja a fejét, de aztán vallomást tesz: Elvtársak, a magyarországi csatlósaink igénybe veszik a despota Orbán-kormány rezsikedvezményeit! Egyetlen adat sincs arról, hogy valaki visszautalta volna a kedvezményt a gáz-, vagy áramszolgáltatónak.

Az EU családügyi szakértője szemlesütve kapcsolódik a közös gyónáshoz: – Azt mondják, hogy Magyarországon igen nagy sikerük van családügyi intézkedéseknek. A legtehetségesebb fiatal ügynökeink is igénybe veszik. Árulók!…

Ursula von der Leyer, az Európai Bizottság elnöke kezeit széttárva bevallja: –Sosem hittem volna, hogy az EU-kritikus Orbán Viktor által meghirdetett otthonteremtési kedvezményekkel a mi beépített embereink is élnek. Hová fajul ez a demokratikus világ?

Szóval ülnek a brüsszeli bürokraták a „füstös irodákban”, s szembesülnek a magyarországi valósággal. Az ellen pedig nehéz küzdeni, de nem lehetetlen.

Vera Jourova: egy „elfogulatlan” EU-biztos.
Fotó: archív

Miből áll a recept? Támadd meg a neked nem tetsző országot. Viselkedj úgy, mintha a célország a gyarmatod lenne. Küldj oda egy elfogult tagokból álló Libe-bizottságot, előre elkészített jelentéssel. Az „elnyomott” szocliberális sajtó (ami szerintük Magyarországon nem létezik – a szerk.) természetesen ezt világgá kürtöli. Még Kórozs Lajost, az országgyűlés népjóléti bizottságának elnökét is megszólaltatják, hogy a magyar nyugdíjasok élete 2010, a diktátor Orbán Viktor hatalomra kerülése óta élhetetlen. Annyira, hogy az Orbán Viktor bukását akaró szépkorúak, ha fel is veszik majd a nyugdíjprémiumot és a 13. havi nyugdíjat, azt azonnal átutalják a Vörössegélynek. Mert ők ilyen gerinces emberek, a vezetőik pedig még gerincesebbek. Igazi demokraták.

Az EU korrupciós ügybe keveredett biztosa, Sztella Kiriakidisz fejét lehajtva csak ennyit mond: – Sajnos magyarországi elvtársaink közül is sokan voltak, akik nem várták meg, hogy megkapják az EU-s vakcinát, s orosz, sőt kínai oltást adattak be maguknak. Szerencsére a félretájékoztatásokkal sikerült megakadályozni, hogy ezzel reklámot csináljanak a népnyúzó Orbán-kormánynak, amely jóval megelőzött bennünket a védőoltások beszerzésénél. A biztosasszony arról viszont szemérmesen hallgatott, hogy miképpen került a számlájára néhány millió euró… Éppen a vakcinabeszerzés idején.

A magyarok nagy barátja, Frans Timmermans nem hagyhatta ezt szó nélkül, hiszen közös EU-s beszerzésről van szó. Most éppen az elszabadult energiaárak vannak napirenden, ezért javaslatot tesz a vakcinák esetében már csődöt mondott közös akcióra. Egy szórakozott elvtársa azonban – szunyókálásából felébredve – így kiált fel: Frans, rossz álmom volt, Vlagyimir Putyinnal beszéltem! Orbán Viktort emlegette.

Több hozzászóló is kritikus hangon szólt aztán Fekete-Győr Andrásékról. Az rendben, hogy megakadályozták a budapesti olimpia megrendezésére benyújtandó magyar pályázatot, de az már régen volt. Most viszont, a labdarúgó EB-n ott szurkoltak a magyar nemzeti válogatott mezében az általuk korábban sokszor elátkozott Puskás-stadionban. Ahelyett, hogy azt székről-székre, tégláról-téglára haladva lebontanák és sóval vetnék be Orbán Viktor mániájának, a focinak emblematikus magyarországi helyszínét.

Az ármánykodás még folytatódott volna, amikor váratlanul megszólalt Herr Vekker, akit igazán nem lehet pártoskodással vádolni. „Ő” ugyanis precíziós szerkezet.

– Hölgyeim és uraim, lassan itt van október 31, az aktuális óraátállítás ideje. Azt a feladatot kaptuk korábban, hogy tegyük végre rendbe ezt a kérdést, de nem jutottunk hajnali 2-ről 3 órára. Végre egy konkrét ügy, amiben esetleg illetékesen cselekedhettünk volna. Van megoldás?

A teremben döbbent csend támadt. Csak a kakukkos óra ütötte el a … Talán még nem a végórát. De már közel jár hozzá…

Ekler Elemér

Frans Timmermans, a közös energiabeszerzés szószólója. Talán nem a vakcinabeszerzés szolgáltatja a példát…
Fotó: MTI/EPA