Kórozs Lajos és a telihold

2021. 10 21. 09:04

Korunk polihisztora, Kórozs Lajos. Egy a gond csak vele: a memóriája szelektív. Nem emlékszik arra, hogy pártja mit művelt a nyugdíjasokkal 2010 előtt…
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az MSZP szerint a nyugdíjrendszernek nem feladata a rendkívül magas fizetések befogadása, vagyis kirívóan magas és kirívóan alacsony nyugdíjakat sem szabad megengedni Magyarországon – mondta az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Kórozs Lajos kifejtette, az MSZP jövő évi kormányra kerülése esetén egy nyugdíjkorrekciós programot dolgoznak ki az alacsony nyugdíjak felzárkóztatására.

Az ellenzéki politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy jelenleg 28 500 forint az öregségi nyugdíj legkisebb összege, ezért azt a mindenkori minimálbér legalább 50 százalékára emelnék.

Kiemelte, a nyugdíjemelések meghatározásánál visszatérnek a vegyes, úgynevezett svájci indexáláshoz, ami azt jelenti, hogy a járandóságok növelésénél nemcsak az inflációt, hanem a bérek növekedését is figyelembe vennék.

Az MSZP emellett biztosítaná a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét az erre rászorulóknak, továbbá minden olyan rokkantat kártalanítanának, akik sérelmet szenvedtek el az Orbán-kormány intézkedései miatt – mondta Kórozs Lajos. (Forrás: MTI)

***

A Soros-Oscar-díjas kamuvideóst úgy látszik megzavarta a telihold. Az volt október 20-án, szerdán.

Kórozs Lajos azt írja szerdán, hogy az MSZP jövő évi kormányra kerülése esetén nyugdíjkorrekciós programot dolgoznak ki.

Egy padlón heverő politikai pártba – mint az MSZP – nem illik belerúgni. Ám Kórozs Lajos, mint közszereplő, megérdemli a kritikát.

Lajos, komolyan gondolja az MSZP kormányra kerülését? Önök már csak Gyurcsány Ferenc csicskásai… Legfeljebb az asztalon hagyott csontokat szopogathatják. S önök akarnak programot írni? Önök, akik elvették a 13. havi nyugdíjat? S még sorolhatnám a többi megszorító intézkedésüket.

Ezt tényleg komolyan gondolja? Önnek nem is egy „MSZP-féle” nyugdíjas otthonban lenne a helye, hanem a pszichiátrián. De még azt is leépítették…

Lajos! Ahogy a főnöke Őszödön mondta 2006-ban: elk.rták. Tudja mit, nézze meg a filmet, ma kezdik vetíteni. Talán visszatér az emlékezete. Az Elk*rtuk című film bizonyára segít ebben.

E.E.