Erzsébet segélykiáltása

2021. 10 21. 08:34

Egy „ütőképes” vezetői trió. Karácsony Gergely főpolgármester két oldalán két helyettese a sokból. Tüttő Kata (balról) és a panaszkodó Gy. Németh Erzsébet.
Fotó: MTI/Mónus Márton

A Biodóm-beruházás befejezéséért cserébe átadná az államnak az épület és a telek tulajdonjogát a fővárosi önkormányzat.

Március óta nem reagál a kormány a fővárosnak arra az ajánlatára, hogy állami pénzből fejeződjön be a Biodóm építése, cserébe a fővárosi önkormányzat vállalná az épület betelepítését állatokkal és növényekkel, valamint az üzemeltetést is – idézte fel a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese.

Gy. Németh Erzsébet azt mondta: a fővárosnak az Orbán-kormány megszorításai miatt nincs elegendő forrása a beruházás befejezésére. Ezért most azt az ajánlatot teszik a kormánynak, hogy telekleválasztással kapjon önálló helyrajzi számot az ingatlan, amelyen a kormányzat fejezné be az eddig is állami forrásból és kezdeményezésre zajló beruházást – közölte. A Biodóm betelepítését és üzemeltetését továbbra is a főváros vállalná – tette hozzá. (Forrás: MTI)

* * *

Kedves Erzsébet! Mivel ön hölgy, nem illik smirglis hangnemben reagálni segélykiáltására. Egyébként is, az Erzsébetek közel állnak hozzám. Legyen tehát a digitális egyoldalú eszmecserénkben fiú, férfi (ha tud).

A mai genderőrületben ez nem lehet nehéz.

Mondjuk legyen Gy. Németh Elemér! (A kezdőbetűk miatt is…) Jajj, inkább ne! Ez az én keresztnevem. S mit szólna az Elekhez? Persze itt meg Benedek Elek szelleme tiltakozna… Mondjuk Edmund? Jókai Mór forogna a sírjában. Ervin? Ne emlegessük inkább egy cikkben Lázár Ervinnel…

Tudja mit? Legyen csak Gy. Németh Erzsébet. A főváros egyik hivatalos siratóasszonya, aki Tarlós István korábbi főpolgármester súlyos öröksége alatt senyved. Majd meghasad a szívem!

A kormány a hibás, természetesen ez az elnyomó Orbán-kormány, mint ahogy az óvodában panaszkodik Karácsony Gergőke az óvónéninek, mert Tarlós Pistike nem adja oda neki a játékát, a Budapest világvárosi kirakót.

Tudja Erzsike, maguknak feladatuk és kötelességük van: fejleszteni és üzemeltetni Budapestet! Erre kaptak felhatalmazást demokratikus módon az Orbán-féle diktatúrában. Hát ne panaszkodjanak! Már azt is értékeljük, ha megpróbálnak értelmes dolgot cselekedni. Eddig ez a gondot okozott önöknek.

Mást nem is várhatunk. Csak tehetetlenséget, közéleti impotenciát, cselekvésképtelenséget, a felelősség áthárítását, a kormány hibáztatását, az önök alkalmatlanságának bevallása helyett.

Önök hazug politikusok, de ahogy a zsargonban mondják, a politikusok is emberből vannak.

Milyen emberek, milyen politikusok önök?

E.E.