Álruhában jól teljesített

2021. 10 19. 08:56

Márki-Zay Péter, a politikai házasságszédelgő

Eddigi politikai pályafutása során már bizonyította: elvei valóban nem jobbra vagy balra hajlanak, csak felfelé. A hatalom felé.
Fotó: Promenad24

Márki-Zay Péter az elmúlt 30 év eddigi legsikeresebb politikai szélhámosa. A balliberális oldalnak eladta, hogy ő a csalódott fideszes, aki meg tudja szólítani a többi csalódott fideszest, márpedig nélkülük nincs kormányváltás… Azzal az aprósággal eddig senki sem foglalkozott, hogy csalódott fideszesek – legalábbis a választás szempontjából érdemi számban! – olyanok, mint a jeti vagy a Loch Ness-i szörny: sokan beszélnek róluk, de még senki sem látta őket. (A fideszes szavazók értékpreferenciái ugyanis – családtámogatás, Magyarország szuverenitása és biztonsága, megszorítások helyett pénzt a gazdaságba stb. – érvényesültek az elmúlt 12 évben.)

Az ellenzék azonban, amely látja, hogy még a saját várakozásaikat felülmúlóan sok embert megmozgató előválasztási showműsor ellenére is kisebbségben vannak a kormányváltást akaró szavazók, bekajálták e politikai szélhámos ígéretét. Képesek voltak az addigi favoritjukat, Karácsony Gergőt is odadobni a Márki-Zay által kínált politikai piramisjátékért cserében, pedig az előbbire 7 százalékkal többen szavaztak, mint az utóbbira… (Történhet-e ilyen másutt a világon, mint a budapesti városházán?)

Az „új szavazók” ígéretéért cserében a balliberális oldal (nem is beszélve a Jobbikról), minden elvét sutba vágta, sőt az ellenzéki megmondóemberek most egymásra licitálva igyekeznek megmagyarázni a közönségüknek (és önmaguknak), hogy „a Péter gyermekfenyítéssel kapcsolatos mondatait tulajdonképpen nem is úgy kell érteni…”, „a Péter nem úgy bu*izott, hanem amúgy..”, „a Péter nem úgy értette, hogy össze kell írni a cigányokat, hanem máshogy…”, „az nem korrupció, ha a Pétert az a Jovány vállalkozó szállítja hakniról haknira, aki egyébként a Péter által vezetett városháza 100 milliós busztenderét elnyerte, az inkább a tiszták koalíciójának a támogatása…” És a többi, és a többi, napestig lehetne sorolni.

Mondhatnánk persze, hogy ez a balliberális (és a gyurcsányosított Jobbik) baja, de valójában mindannyiunké.

Ha ugyanis a valódi teljesítményt felmutatni képes politikusok helyét a szélhámosok, politikai házasságszédelgők és az önmagukba szerelmes szektavezérek veszik át, akkor a vásárhelyi hétköznapokra jellemző polgárháborús hangulat sajnos az egész országot megmérgezheti.

Márpedig valódi teljesítményt Márki-Zay nem tud felmutatni: a városában már a fű se nő (pontosabban: csak az nő, időnként ugyanis már azt sem vágják le), ami fejlesztés történik, az az előző fideszes vezetés munkájának köszönhető; pártot, politikai szervezetet nem tudott építeni, inkább mint a kakukk a másik madár fészkét, úgy foglalja el, nyúlja le a többiek szervezeteit; szakpolitikai programja nincs vagy zavaros, csak lájkgyűjtésben erős, bár lájkokból még sehol sem épült se város, se ország…

Márki-Zay Péter háttere, hovatartozása és értékrendje zavaros. Orbán Viktor a hőse volt – nyilatkozta korábban, önmagát pedig fideszesként határozta meg, de ennek bizonyítására egyetlen dolgot tudott felmutatni: állítása szerint korábban a kormánypártokra szavazott.

Ahhoz azonban, hogy valaki valóban konzervatív, keresztény értékrendű ember legyen, ez a bemondás nem elég: ahhoz tenni is kell a politikai közösségért, ennek pedig Márki-Zay Péter életében nincs nyoma.

Ő a szavaival teremt magának múltat, valóságot. Egyszóval: szélhámoskodik.

A szélhámosokra pedig két dolog jellemző. Az egyik, hogy előbb-utóbb mindenkit átvernek, elárulnak. A másik, hogy végül lebuknak.

Márki-Zay ezidáig átverte, elárulta állítólagos politikai közösségét, a magukat nemcsak jobboldali, konzervatív embernek nevező, hanem az életüket valóban ezen értékrend szerint élő embereket. Aztán a csalása áldozataira hivatkozva azzal házalt a ballib oldalon, hogy az egykori konzervatív közösségéből egy jókora részt át tud játszani a Gyurcsány-oldalnak némi pozícióért cserében…

Elárulta a városát, hiszen három és fél éve Hódmezővásárhely nem más, mint a saját, végtelenített politikai kampányának hátországa, egyetlen hatalmas kampányiroda.

És el fogja árulni a mostani áldozatait: a karjaiba szédülő balliberális pártokat és a gyurcsányosított Jobbikot is.

Árulásban Márki-Zay jól teljesít. Ahogy az előválasztás alakulását látjuk, a bukására jövő tavaszig várni kell. A szélhámosságait ugyanis az ellenzéki választók egyelőre bevették. A következő hónapok tétje az lesz, hogy a valódi jobboldali, konzervatív emberek közül senki se vegye be.

Mert abból aztán tényleg lennének csalódott fideszesek. (Forrás: Promenad24)