Zalai vadászbelharc…

2021. 10 18. 10:55

Még októberben tisztújító közgyűlés lesz?

Talán már magasles nélkül is látható a végkifejlet.
Fotó: Wikipédia

Most, a nagy sikerű magyarországi vadászati világkiállítás után néhány nappal talán némileg ünneprontónak tűnhet az egyik zalai vadásztársaságnál kialakult helyzetet érintő cikkünk. Ám ez most aktuális, hiszen a napokban érdemi változásra nyílt lehetőség ebben a régóta húzódó ügyben.

A Zalaegerszegi Törvényszék korábban már felügyelőbiztost rendelt ki a vadásztársaság törvényes működésének helyreállítása érdekében. Mivel nem történt érdemi előrelépés, a törvényszék ismételten kirendelte a felügyelőbiztost, aki október tizennegyedikére összehívta az érintett Zalavölgye Vadásztársaság közgyűlését.

Ennek egyik legfontosabb napirendi pontja a vezető tisztségviselők – elnök, vadászmester, természetvédelmi felelős – visszahívása kapcsán előterjesztett tagi kezdeményezés megtárgyalása volt.

Ezen kívül sor kerülhetett az intézőbizottság lemondott tagjai helyett újak választására, továbbá az ellenőrző bizottság elnökének megválasztására.

A Zalatáj már júliusban megkereste a vadásztársaság elnökét, dr. Khern Henriettát, hogy interjút kérjen tőle, de többszöri telefonhívásunkra sem reagált, s elektronikus levelünkre sem válaszolt.

Kértük a törvényszék által kirendelt felügyelőbiztos közbenjárását az interjú elkészítéséhez, illetve az ő tájékoztatását is, de azt a választ kaptuk, hogy egyikre sincs felhatalmazása.

Információink szerint a vadásztársaság több tagja is elégedetlen volt a vezetőség tevékenységével, ezért változtatást szerettek volna. Érdemi előrelépés azonban eddig nem történt, ezért is került sor felügyelőbiztos kirendelésére, ám ennek első időszakában sem haladt előre az ügy.

Október 14-én viszont már történt valami… Megválasztották az intézőbizottság új tagjait, akik lapzártánk után tartották első ülésüket. Értesülésünk szerint a vezető tisztségviselők megválasztására még októberben sor kerül.

E.E.